DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
3
3

Ināra Mūrniece ar Izraēlas vēstnieci uzsver parlamentārās diplomātijas nozīmi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Esam ieinteresēti turpināt aktīvu parlamentāro dialogu ar Izraēlu, lai sekmētu labāku izpratni par abām pusēm svarīgiem jautājumiem. Priecājos, ka jaunajā Izraēlas parlamentā ir izveidota Izraēlas–Latvijas parlamenta draudzības grupa. Līdzīgi arī Saeimā darbojas deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Knesetu, otrdien, 5.oktobrī sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Izraēlas Valsts ārkārtējai un pilnvarotajai vēstniecei Latvijas Republikā Šāronai Rapaportai Palgi (Sharon Rappaport Palgi), kura parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā puses pārrunāja iespējas padziļināt valstu politisko dialogu, tuvojoties Latvijas un Izraēlas diplomātisko attiecību nodibināšanas 30.gadadienai 2022.gadā. I.Mūrniece rosināja stiprināt abu valstu parlamentu komisiju un atbildīgo ministriju ciešāku sadarbību, jo īpaši ekonomikas, izglītības un kultūras jomā. Tāpat puses pārrunāja abu valstu līguma projekta par dubultpilsonības atzīšanu sagatavošanas gaitu.

Tikšanās laikā vēstniece interesējās par sieviešu lomu Latvijas sabiedrībā un politikā un Latvijas pieredzi dzimumu līdztiesības jomā.

Vēstniece darbam Latvijā akreditēta 1.oktobrī.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI