DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

R. Znotiņš: Latvijas Bankai, pievienojot Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, jāturpina izmaksu un ierēdniecības apjoma samazinājums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas uzdevums samazināt izmaksas un ierēdniecības apjomu Latvijas Bankā tiek pildīts, un tas ir vērtējams pozitīvi. Vienlaikus Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) darbības efektivizēšanā vēl daudz darāmā un sagaidām arī turpmāku progresu pēc abu institūciju apvienošanas, otrdien, 5.oktobrī, sacīja Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Reinis Znotiņš.

Šim procesam jāturpinās, lai varam nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus un efektīvu nodokļu maksātāju naudas izlietojumu, uzsvēra R.Znotiņš.

Komisijas deputāti sēdē iepazinās ar to, kā noritēs FKTK pievienošana Latvijas Bankai, kā arī tika informēti par jau veiktajiem priekšdarbiem un administratīvo izmaksu samazināšanu.

2020.gadā izdevumu apjoms Latvijas Bankā samazināts par četriem miljoniem jeb 11 procentiem, savukārt darbinieku skaits - par 12 procentiem, deputātus informēja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks. Tāpat viņš norādīja, ka valdes un padomes locekļu skaits 2021.gadā samazināts no deviņiem uz sešiem.

Plānots, ka apvienotā institūcija pilnvērtīgi sāks darbību 2023.gadā.

Publisko izdevumu komisijas priekšsēdētājs R.Znotiņš pēc sēdes uzsvēra, ka komisija aktīvi turpinās sekot abu institūciju apvienošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI