DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Siguldā varēs iepazīt dabas un piedzīvojumu terapiju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šajā nedēļas nogalē, 1. un 2. oktobrī, Siguldā norisināsies vēl nebijis pasākums Latvijā un Baltijā – piedzīvojumu un dabas terapijas konference ar dažādām meistarklasēm un aktivitātēm.

“Adventure Therapy Sigulda” pasākuma laikā terapijas praktiķi un āra dzīves entuziasti piedāvās izmēģināt meža terapiju, pārbaudīt savus spēkus, dodoties izturības pārgājienā, doties piedzīvojumos pa mežiem ar fatbike riteņiem, izmēģināt savu līdzsvaru uz slackline. Jaunajām māmiņām būs iespēja doties mini ekspedīcijā kopā ar saviem mazuļiem un notiks vēl daudzi citi piedzīvojumi.

Papildus tam notiks arī konference, kurā būs iespēja dzirdēt piedzīvojumu un dabas terapijas ekspertus gan no ārvalstīm, tostarp Lielbritānijas, Itālijas, Norvēģijas, Jaunzēlandes, Kanādas un Spānijas, gan pašmāju speciālistus no izglītības, sociālās un medicīnas jomas. Tāpat tajā piedalīsies arī eksperti no piedzīvojumu pasaules. Konference notiks gan klātienē, gan tiešsaistē. Ar konferences programmu var iepazīties šeit: https://piedzivojumuterapija.lv/adventure-therapy-konference-sigulda/

“Piedzīvojumu terapijai ir liels potenciāls medicīniskajā un sociālajā rehabilitācijā, jo tā piedāvā iespējas, kuras terapijas kabinetā nav pieejamas – tiek piedzīvota jauna vide un aktivitātes, kas rada pozitīvu stresu. Tā pārvarēšana ar atbalsta palīdzību, ļauj apgūt jaunus uzvedības modeļus, kas pamazām terapijas laikā tiek nostiprināti. Īpaši svarīgi tas ir pēc-Covid periodā, kad sabiedrības un indivīdu uzvedības modeļi ir mainījušies, un arvien biežāk ir nepieciešama profesionāļu palīdzība mentālās veselības uzlabošanā. Piedzīvojumu aktivitātes veicina arī fizisko veselību, dabai ir dziedinošs efekts, kas ļauj pārvarēt trauksmi, izkāpt no savas galvas un izplesties,” norāda Unda Avota, Latvijas Ergoterapeitu asociācijas valdes locekle, “Adventure Therapy Latvia” domubiedru grupas pārstāve.

Konferencei un meistarklasēm aicināti pieteikties gan profesionāļi no dažādām darbības jomām – medicīnas, rehabilitācijas, ergoterapijas, psiholoģijas, sociālā un jaunatnes darba sfēras, izglītības, piedzīvojumu un tūrisma un citām sfērām, gan tie, kuri vēlas pamēģināt un saprast, kā šis terapijas veids darbojas.

Pateicoties Latvijas veselības tūrisma klastera un Siguldas novada pašvaldības atbalstam, dalība konferencē ikvienam interesentam ir bez maksas. Projektu organizē “Adventure Therapy Latvia” sadarbībā ar Latvijas veselības tūrisma klasteri un Siguldas novada pašvaldību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI