DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Nodibinātas Latvijas un Dienvidsudānas diplomātiskās attiecības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 23. septembrī Ņujorkā, ASV, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Dienvidsudānas ārlietu un starptautiskās sadarbības valsts ministrs Dengs Dau (Deng Dau) parakstīja komunikē par Latvijas un Dienvidsudānas diplomātisko attiecību nodibināšanu. Tādējādi Dienvidsudāna ir kļuvusi par Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) 190. dalībvalsti, ar kuru Latvijai nodibinātas diplomātiskās attiecības. Kopīgā komunikē parakstīšana notika ANO Ģenerālās asamblejas 76. sesijas augsta līmeņa nedēļas laikā.

Sarunā E. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija pakāpeniski paplašina sadarbību ar Āfrikas valstīm, attīstot politisko dialogu, vizīšu apmaiņu, ekonomiskos kontaktus un sadarbību starptautiskajās organizācijās. Diplomātisko attiecību nodibināšana ar Dienvidsudānu ir īpaši svarīga, jo tā bija vienīgā Āfrikas valsts, ar ko Latvijai līdz šim nebija diplomātisko attiecību.

“Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts uzskata, ka sadarbībai ar Āfriku ir jābūt balstītai ilgtspējīgos risinājumos un vienlīdzīgas partnerības principos ar mērķi vairot starptautisko mieru, drošību un ilgtspējīgu attīstību,” sacīja Latvijas ārlietu ministrs.  

Tikšanās laikā tika pārrunātas arī ekonomiskās sadarbības iespējas un biznesa kontaktu veicināšana. Latvijas ārlietu ministrs pauda viedokli, ka informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozare ir strauji attīstījusies un kļuvusi īpaši konkurētspējīga. “Uzskatu, ka šī ir joma, kurā jāattīsta sadarbība ar Āfrikas partneriem,” teica E. Rinkēvičs.

Ar Dienvidsudānas kolēģi tika apspriesta arī sadarbība starptautiskajās organizācijas un ārpolitikas aktualitātes.

Informācijai

Diplomātiskās attiecības ir pamats valstu sadarbībai un divpusējo attiecību attīstīšanai. Dienvidsudāna ir ANO 190. dalībvalsts, ar kuru Latvijai ir nodibinātas diplomātiskās attiecības. Tāpat Latvijai ir nodibinātas diplomātiskās attiecības ar Kosovu, Svēto Krēslu un Maltas Neatkarīgo Ordeni, kas neietilpst ANO. No ANO 193 dalībvalstīm Latvijai pagaidām vēl nav noslēgtas diplomātiskās attiecības ar Māršala Salām un Butānu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI