DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Ārkārtas medicīniskā situācija Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā ir atcelta

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kā jau ziņots pagājušās nedēļas sākumā, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā bija izveidojusies kritiska situācija saistībā ar intensīvās terapijas gultu noslodzi un personāla pieejamību intensīvajā terapijā. Rezultātā bija jāatliek vairākas smagas operācijas, kā arī jāslēdz viena no operāciju zālēm, nosūtot tās personālu darbam Intensīvās terapijas klīnikā. Augstās darba noslodzes un izdegšanas rezultātā, tuvojoties rudens sezonai, virkne Intensīvās terapijas klīnikas darbinieku bija sasirguši.

Tāpēc, 6. septembrī, tika pieņemts lēmums slimnīcā izsludināt ārkārtas situāciju. Tas tiek darīts gadījumos, ja medicīniskās situācijas kritēriji pārsniedz noteiktos rādītājus, jeb pēc tā saucamā luksofora principa.

Pagājušās nedēļas laikā, cieši sadarbojoties ar Veselības ministriju, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, reģionālajām un lokālajām slimnīcām, situāciju slimnīcā izdevās stabilizēt, samazinot smago un neatliekamo pacientu plūsmu.

Šodien, atkārtoti izvērtējot ārkārtas medicīniskās situācijas kritērijus, tika pieņemts lēmums atcelt ārkārtas medicīnisko situāciju Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI