DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Covid-19 vagoni

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 15.septembra atsevišķu vilcienu maršrutu reisos plānoti speciāli vagoni ar iespēju pasažieriem ar sadarbspējīgu covid-19 testēšanas, vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu brauciena laikā nelietot mutes un deguna aizsegu; pārējos reisos pasažieru skaits nedrīkstēs pārsniegt 85% no transportlīdzekļa kopējās ietilpības; pastiprinātas epidemioloģiskās prasības sabiedriskā transportlīdzekļa salona vēdināšanai.

AS "Pasažieru vilciens" informē, ka saskaņā ar grozījumiem Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", kas stājas spēkā 2021. gada 10. septembrī, sabiedriskā transporta pārvadātāju uzņēmumiem ir paredzēta iespēja vilcienu maršrutos, kuros biļetes tiek pārdotas ar numurētām sēdvietām, organizēt atsevišķus vagonus tikai pasažieriem ar sadarbspējīgu vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikātu (t.sk. arī negatīvu Covid-19 testu). Šo reisu speciālajos vagonos pasažieri un konduktori kontrolieri varēs nelietot mutes un deguna aizsegus, kā arī tajos nebūs jāievēro noteiktais pasažieru skaita ierobežojums.

AS "Pasažieru vilciens" atzinīgi vērtē iespēju sniegt pilnvērtīgu pakalpojumu bez apgrūtinošiem ierobežojumiem vismaz daļai no pasažieriem, tādēļ jau no šī gada 15.septembra līdz mēneša beigām eksperimentālā kārtā organizēs speciālus vagonus maršrutos Rīga (Daugavpils)–Krāslava un Rīga–Rēzekne II, kas atbilst spēkā esošo normatīvo aktu nosacījumiem. Sākot jau no nākamās pirmdienas, 13.septembra, vilciena pasažieri numurētas sēdvietas biļeti braucienam īpašajā vagonā varēs iegādāties visās vilciena biļešu tirdzniecības kasēs. Pasažieriem, lai varētu izmantot šo pakalpojumu, pirms iekāpšanas vilcienā būs jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 testēšanas, vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un derīga biļete. Ņemot vērā pirmā mēneša rezultātus un pasažieru atsaucību jaunievedumam, uzņēmums atsevišķi lems par īpašo vagonu nodrošināšanu arī turpmāk.

Speciālie vagoni no 15.09.2021. būs pieejami šādos maršrutos un reisos:

  • katru dienu vilcienā Nr.704 Rīga (16.31) – Krāslava (19.48) un vilcienā Nr.703 Krāslava (5.48) – Rīga (9.00);
  • brīvdienās vilcienā Nr.702 Rīga (11.31) – Rēzekne II (14.15) un vilcienā Nr.701 Rēzekne II (15.17) – Rīga (18.00).

NB! Īpašo vagonu pasažieriem jāņem vērā, ka mutes un deguna aizsegs būs nepieciešams, lai brauciena laikā varētu apmeklēt labierīcības blakus vagonā. Atgādinām, ka pasažieriem, kas vēlēsies izmantot īpašos vagonus saviem braucieniem, līdzi jāņem arī personu apliecinošs dokuments - pase vai ID karte. Aicinām pasažierus izturēties saprotoši, ierasties stacijā savlaicīgi un uzrādīt braucienam nepieciešamos dokumentus pēc pirmā uzaicinājuma, lai lieki nekavētu vilcienu kustības grafiku

Visos pārējos vilcienu maršrutu reisos AS "Pasažieru vilciens" organizēs iekāpšanu un izkāpšanu tā, lai pasažieru skaits transportlīdzeklī nepārsniedz 85% no tā kopējās ietilpības. Vilcienu salonos būs izvietota informācija par pieļaujamo pasažieru skaitu katrā vagonā.

Noteikumu labojumi paredz pastiprināt epidemioloģiskās prasības sabiedriskā transportlīdzekļa salona vēdināšanai. Lai izpildītu normatīvajā aktā iekļautās prasības, vilcienos tiks veikta pastiprināta salona vēdināšana pieturvietās un maršrutu galapunktos, ievērojot laika apstākļu atbilstību, lai pasažieri netiktu pakļauti papildu saslimšanas riskam. Lūdzam ņemt vērā, ka katrā pieturvietā tiks veikta visu vilciena sastāva durvju atvēršana pasažieru iekāpšanas pusē, kā arī vēdināšana reisa braukšanas laikā, izmantojot ventilācijas sistēmu vai logus. Tāpat pasažieriem tiks liegts pašrocīgi aizvērt logus, par ko pasažierus informēs transportlīdzekļa salonā uz logiem izvietotas informatīvas norādes.

Atgādinām, ka joprojām spēkā ir prasība regulāro vilcienu reisu pasažieriem lietot mutes un deguna aizsegus. Transportlīdzekļa apziņošanas sistēma, transportlīdzekļa vadītājs vai konduktors informē par mutes un deguna aizsega pareizu lietošanu (aizsedzot muti un degunu) un atsaka pakalpojuma sniegšanu, ja persona nelieto mutes un deguna aizsegu vai lieto to neatbilstošā veidā (neaizsedzot degunu un muti). Konfliktu situāciju gadījumā tiks piesaistīta Valsts policija.

Pasažieri tiek aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai par reisiem un izmaiņām uzņēmuma mājaslapā, sadaļā IZMAIŅAS. Savukārt precīzu vilcienu kursēšanas grafiku lūdzam skatīt interaktīvajā vilcienu kustības sarakstā. Mājaslapā un mobilajā lietotnē publicētais vilcienu kustības saraksts, kas redzams 10 dienas iepriekš, ietver visas plānotās izmaiņas.

NB! AS "Pasažieru vilciens" joprojām aicina pasažierus pirms došanās ar vilcienu izvērtēt savu fizisko stāvokli, kā arī veselības drošības apsvērumus un ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI