DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Zanda Kalniņa-Lukaševica ar Vācijas un Baltijas valstu kolēģiem apspriež situāciju Afganistānā un Baltkrievijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021.gada 26.augustā parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica pēc Vācijas Eiropas lietu valsts ministra Mihaela Rota (Michael Roth) ielūguma piedalījās Baltijas valstu un Vācijas konsultācijās un publiskā diskusijā “Baltijas valstu un Vācijas diplomātisko attiecību simtgade – jaunas perspektīvas nākotnē orientētai Eiropai”.

Baltijas valstu un Vācijas konsultācijās tika pievērsta uzmanība notikumu attīstībai Baltkrievijā un Afganistānā, no kuras jāturpina evakuācija, kā arī pārrunāti aktuālie Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumi. Attiecībā par situāciju uz Baltkrievijas robežas parlamentārā sekretāre uzsvēra, ka Lukašenko režīma centieni izmantot migrāciju kā ieroci, destabilizējot situāciju reģionā, ir nepieņemami.

“Baltkrievijas organizētā nelegālā robežšķērsošana ir hibrīduzbrukums ES un NATO austrumu robežai. Baltkrievija vēlas destabilizēt situāciju reģionā,” sacīja Z. Kalniņa-Lukaševica.

Pēc konsultācijām sekoja publiskā diskusija par Eiropas nākotni, kurā tika aicināti piedalīties arī skolēni un studenti no Baltijas valstīm. Uzrunājot diskusijas dalībniekus, Z. Kalniņa-Lukaševica pauda prieku par jauniešu aktīvo iesaisti Eiropas nākotnes diskusijās.

Publiskās diskusijas ietvaros dalībnieki pauda viedokli par ES kā vērtību savienības nākotni, ES rīcību klimata pārmaiņu mazināšanai, kā arī Nord Stream 2 projekta ietekmi uz ES un Ukrainas ekonomiku un drošību un nepieņemamo cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā. Parlamentārā sekretāre uzsvēra, ka Latvija turpina un turpinās sniegt atbalstu Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai un neatkarīgajiem medijiem.

Informācijai

Tikšanās un publiskā diskusija tika organizēta, lai atzīmētu Vācijas un Baltijas valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas simtgadi. Tajā piedalījās arī Lietuvas Ārlietu ministra vietnieks Eiropas lietās Arnoldas Prankevičius un Igaunijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Merts Volmers.

Publiskajā diskusijā Latviju pārstāvēja skolēni un studenti no Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas, Latvijas Kultūras akadēmijas, Madonas Valsts ģimnāzijas, Rīgas Vācu ģimnāzijas, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas, Rīgas 13.vidusskolas, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, Rīgas Angļu ģimnāzijas, Rīgas Stradiņa Universitātes, Ulbrokas vidusskolas un Jaundubultu vidusskolas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI