DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts izdod pastmarku ar Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas attēlu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pasts pirms jaunā mācību gada uzsākšanas izdod jaunu pastmarku Rīgas Valsts 1.ģimnāzija. Jauno pastmarku no 2021.gada 27.augusta sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/. Interesentus par pirmās dienas zīmogošanas iespējām aicinām rakstīt uz e-pasta adresi: filatelija@pasts.lv.

Pastmarka Rīgas Valsts 1.ģimnāzija izdota 50 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir € 1,00, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1000 eksemplāru tirāžā. Pastmarkas un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva, kurš izmantojis paša uzņemtu fotogrāfiju ar Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas ēku.    

Rīgas Valsts 1.ģimnāzija ir vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāde Rīgā un ir pilsētas viena no senākajām skolām. Ģimnāzija specializējas matemātikas un valodu padziļinātā apgūšanā. Šīs skolas absolventi veiksmīgi turpina mācības augstskolās, daudzi strādā valsts un pašvaldību institūcijās, augstskolās, kā arī zinātniski pētnieciskās iestādēs. Ģimnāzijā patlaban mācās vairāk nekā 1000 skolēnu no daudziem Latvijas novadiem, apgūstot daudzpusīgas interešu izglītības programmas.

Jauno pastmarku un aploksni Rīgas Valsts 1.ģimnāzija iespējams aplūkot šeit.         

Covid-19 infekcijas izplatības laikā pastmarku pirmās dienas zīmogošana pasta nodaļās nenotiek, tāpēc pastmarku kolekcionāri un filatēlijas interesenti par pastmarku zīmogošanas iespējām aicināti sazināties ar Latvijas Pasta Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamentu, rakstot uz e-pasta adresi: filatelija@pasts.lv

Jauno pastmarku un aploksni sākotnēji varēs iegādāties Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43 un pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, Rīgā, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 2.septembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI