DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID muitas amatpersonas dateļu pastas vietā atklāj 8840 kilogramus ūdenspīpju tabakas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kuģa konteineru kontroli, novērsa 8840 kg ūdenspīpju tabakas kontrabandu. Nedeklarētā prece bija paslēpta kravā ar dateļu pastu.  

Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta amatpersonas veica kontroles pasākumus konteineram ar kravu – dateļu pasta. Kontrolē piedalījās arī muitas kinologi, un darba suns uzrādīja iespējamo tabakas izstrādājumu klātbūtni kravā. Muitnieki izņēma preču paraugus un nosūtīja tos padziļinātai pārbaudei Muitas laboratorijā. Testēšanas rezultāti apstiprināja aizdomas par nedeklarētu tabakas izstrādājumu ievešanas mēģinājumu. 

Veicot kravas fizisko kontroli, muitas amatpersonas konstatēja, ka tikai trešdaļā iepakojumu atrodas deklarētā prece – dateļu pasta, bet pārējos iepakojumos ir paslēpta ūdenspīpju tabaka. Kopumā izņemti aptuveni 8840 kg kontrabandas ūdenspīpju tabakas.

Muitas kontroles laikā konstatētas noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI