DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Sarunu festivālā “Lampa” aicinām diskutēt par vīrieša un tēva atbildību ģimenē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aktualizējot jautājumus par darba un privātās dzīves līdzsvaru vecākiem un aprūpētājiem, 20. augustā divās diskusijās uzklausīsim pieredzes stāstus un meklēsim atbildes uz jautājumiem, kā mazināt stereotipus par vīrieša un tēva lomu ģimenē.

Diskusijā "Vīrietis mācās. Rūpes" runāsim par izaicinājumiem un iespējām vīrietim aktīvāk piedalīties savu tuvinieku aprūpē un kā to savienot ar darba pienākumiem. Ekspertu sarunā piedalīsies sociālantropoloģe Anna Žabicka, psihoterapeits Ernests Pūliņš Cinis un sava uzņēmuma pieredzē dalīsies SIA "Liepājas RAS" valdes loceklis Normunds Niedols. Sarunu vadīs Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja Dace Helmane.

Dalītais bērna kopšanas atvaļinājums, kad vismaz divus mēnešus no tā noteikti jāizmanto otram vecākam, būs diskusijas "Tēvi un bērna kopšanas atvaļinājums vai dienests?" sarunas centrā.  Sarunāsies tētis Gatis Smidrovskis, tētis  Māris Rinkulis, mamma Una Stade un sociālantropoloģe Anete Kiseļeva.

Abas diskusijas norisināsies 20. augustā Ģimenes teltī (9. skatuve) Cēsīs, Pils laukumā, un tās varēs vērot arī tiešraidē Sarunu festivāla “Lampa” tīmekļvietnē attiecīgās diskusijas sadaļā – diskusija "Vīrietis mācās. Rūpes" no plkst. 12.30–13.30  (saite: https://festivalslampa.lv/lv/programma/pasakumi/1647) un diskusija "Tēvi un bērna kopšanas atvaļinājums vai dienests?" no plkst. 14.00–15.30 (saite: https://festivalslampa.lv/lv/programma/pasakumi/1652).

Diskusijas organizē biedrība ģimenes atbalstam "Tēvi" sadarbībā ar Labklājības ministriju,  finansē Eiropas Savienības programma "Tiesības, vienlīdzība un pilsonība" (2014–2020) projekta Nr. 881676-B4A "Līdzsvars visiem (B4A)" ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI