DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

AS "Latvijas valsts meži" sāk īstenot savu akcelerācijas programmu "SilvaTech"

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Turpinot uzņemto inovāciju kursu, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sadarbībā ar akceleratoru “Startup Wise Guys” (SWG) sāk īstenot akcelerācijas programmu “SilvaTech”. Tās mērķis ir radīt vismaz 10 starptautiski konkurētspējīgus produktus, risinājumus vai tehnoloģijas ar augstu pievienoto vērtību un augstu īstenošanas gatavību mežsaimniecībai nozīmīgās jomās.

Akcelerācijas programma "SilvaTech", kas pielāgota LVM un meža nozares vajadzībām, palīdz iekšējām komandām (uzņēmuma darbiniekiem) un ārējām inovāciju komandām (jaunuzņēmumiem) ieviest tehnoloģijas, produktus un risinājumus mežkopībā, mežsaimniecībā, sēklkopībā un stādaudzēšanā, minerālo materiālu ieguvē un ražošanā, rekreācijā, kā arī ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju jomās.

LVM Attīstības daļas vadītāja Ilga Anita Bērzkalna stāsta: “LVM ir meža nozares līderis, kas īsteno atbildīgu un ilgtspējīgu mežsaimniecību, savā darbībā ieviešot un attīstot arvien vairāk inovatīvus risinājumus. LVM jau kopš pirmsākumiem ir bijis inovators. Bez digitalizācijas un tādiem rīkiem, kā ģeotelpiskās informācijas sistēmas, planšetes un droni, uzņēmums nemaz nespētu efektīvi apsaimniekot ceturto daļu Latvijas jeb 1,6 miljonus hektāru meža zemes. Līdz šim inovācijas esam radījuši un ieviesuši pašu spēkiem, taču tagad ir pienācis laiks spert soli tālāk un īstenot sarežģītākas, starpdisciplināras inovācijas. Tāpēc “SilvaTech” programmā aicinām piedalīties un iedziļināties meža nozares izaicinājumos arī citus inovāciju ekosistēmas dalībniekus, lai kopīgi rastu risinājumus mašīnmācīšanās, sensoru, robotikas, attālās izpētes un citās jomās.”

No 8. - 10. septembrim notiks tiešsaistes vai hibrīda formas (daļa klātienā, daļa tiešsaistē) hakatons. Izvēlētās komandas tiks atlasītas dalībai pirmsakcelerācijas posmā. Savukārt 10 labākās "SilvaTech" programmas komandas iekļūs Izaugsmes akceleratorā. Programma noslēgsies 2022. gada martā. Līdz tam LVM un piesaistīto starptautisko mentoru tīkls nodrošinās atbalstu un zināšanas komandām ideju attīstīšanā. Interesentiem dalībai programmā iespējams pieteikties "Silvatech" mājas lapā.

"Piekļuve lieliem uzņēmumiem, datiem un pieredzei ir viens no lielākajiem izaicinājumiem jaunuzņēmumiem, kas rada bizness-biznesam risinājumus. Savukārt tādas inovāciju programmas kā “SilvaTech” paver šīs slepenās durvis un dod iespēju jaunuzņēmumiem daudz vieglāk un ātrāk validēt savu ideju vai produktu konkrētā nozarē vai ar konkrētu klientu. Apsveicam Latvijas valsts mežu komandu ar drosmi iet soli pretī ārējai inovācijai un aicinām jaunuzņēmumus pieteikties hakatonam, izmantot šo iespēju attīstīties un augt kopā," gandarīts par sadarbību ir Kristobals Alonso (Cristobal Alonso), "Startup Wise Guys" vadītājs.

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) jau 22 gadus īsteno atbildīgu un ilgtspējīgu mežsaimniecību, līdzsvarojot  dabas aizsardzības, rekreācijas iespējām un ekonomiskās intereses. LVM veic investīcijas meža zemju platību palielināšanā un meža infrastruktūras attīstībā – meliorācijas sistēmu atjaunošanā un meža autoceļu būvē. LVM pārvalda un apsaimnieko 1,62 miljonus hektāru Latvijas Republikas zemes, tai skaitā 1,59 miljonus hektāru meža zemes, no kurām mežs ir 1,39 miljoni hektāru. Šogad LVM valsts budžetā iemaksāja 90,5 miljonus eiro.

"Startup Wise Guys"  ir viens no aktīvākajiem agrīnas stadijas investoriem un pieredzējušākajiem jaunuzņēmumu akceleratoriem Eiropā. Investīciju portfelī ir vairāk nekā 235 jaunuzņēmumi no visas pasaules, tai skaitā arī vairāki Latvijas jaunuzņēmumi: CastPrint, Exonicus, CENOS, Jeff App un citi. SWG investē un attīsta jaunuzņēmumus bizness-biznesam, kiberdrošības, finanšu tehnoloģiju un ilgtspējas jomā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI