DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Baltijas valstu premjerministri vienojas stiprināt sadarbību, lai novērstu Baltkrievijas režīma radīto hibrīdapdraudējumu uz ES ārējās robežas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 6. augustā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalījās Baltijas valstu premjerministru attālinātā sanāksmē, kur kopā ar Lietuvas premjerministri Ingrīdu Šimonīti (Ingrida Šimonytė) un Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu (Kaja Kallas) pārrunāja situāciju, kas izveidojusies uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas, iespējamos kopīgos risinājumus un tālāko rīcību starptautiskā līmenī, lai ierobežotu nelegālās migrācijas plūsmu uz ES Austrumu robežas.

K. Kariņš pauda atbalstu Lietuvas premjerministrei, uzsverot, ka Baltkrievijas varas iestāžu īstenotā nelegālās migrācijas izmantošana politiska spiediena radīšanai ir nepieņemama un kopīgiem spēkiem jādara viss, lai to apturētu. Tāpat Ministru prezidents norādīja uz savstarpējā atbalsta nepieciešamību un informēja par Latvijas plāniem paātrināt Austrumu robežas izbūvi un tās drošības stiprināšanu.

Premjerministri vienojās turpināt ciešu savstarpējo sadarbību un regulāru informācijas apmaiņu visos līmeņos.

Premjerministri arī vienojās par kopīga paziņojuma izplatīšanu, kurā tiek nosodīti A. Lukašenko režīma īstenotie hibrīddraudi, izmantojot nelegālo imigrāciju kā vienu no līdzekļiem, lai vājinātu ES ārējās robežas integritāti.

Paziņojumā tiek aicināts sniegt lielāku atbalstu Lietuvai, uzsverot, ka ES ārējo robežu aizsardzība ir visas ES kopīgā atbildība. Tāpat Baltijas valstu premjerministri aicina paplašināt esošās sankcijas pret Baltkrievijas režīmu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI