DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

KM atkārtoti izsludina atklātu konkursu uz Jelgavas Mūzikas vidusskolas direktora amatu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kultūras ministrija (KM) šodien, 2. augustā, atkārtoti izsludinājusi konkursu uz Jelgavas Mūzikas vidusskolas (JMV) direktora amatu, iepriekš organizētajam konkursam noslēdzoties bez rezultāta. Pretendenti aicināti pieteikumus KM iesniegt mēneša laikā - līdz š.g. 31. augustam.

Informācija par prasībām pretendentiem, pieteikšanās kārtību un iesniedzamajiem dokumentiem pieejama KM tīmekļvietnē, sadaļā “Vakances.”

JMV direktora galvenie darba pienākumi ir plānot, vadīt un koordinēt vidusskolas darbu, nodrošinot izglītības iestādes mērķu un uzdevumu izpildi, pārstāvēt skolas intereses valsts un pašvaldību iestādēs, komercsabiedrībās un tiesu iestādēs, kā arī nodrošināt Jelgavas Mūzikas vidusskolas finansiālo, juridisko un administratīvo darbību tās mērķu un uzdevumu īstenošanai atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Galvenās prasības direktora amata pretendentiem ir: atbilstība Izglītības likumā un Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktajām prasībām, augstākā izglītība, vismaz 3 gadu pedagoģiskā darba pieredze izglītības jomā vai izglītības vadības darbā, vismaz 3 gadu darba pieredze vadošā administratīvajā darbā izglītības vai kultūras institūcijā, teicamas latviešu valodas un labas vismaz 2 svešvalodu (t.sk. angļu valodas) zināšanas, vēlama darba pieredze projektu vadībā, zināšanas par izglītības iestādes darbību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, profesionālās izglītības jomu un tās attīstības tendencēm, zināšanas par valsts iestādes finanšu un budžeta vadības principiem, zināšanas par kultūras nozari (īpaši par mūzikas nozari), izpratne par profesionālās izglītības iestādes vadīšanu, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadības prasmes un stratēģiskais redzējums.

Pieteikumā konkursam uz JMV direktora amatu jāiekļauj šādi dokumenti:

  • pieteikuma anketa (pieejama KM tīmekļvietnē www.km.gov.lv, sadaļā Vakances);
  • parakstīts dzīvesgājuma apraksts (Curriculum Vitae) latviešu valodā;
  • izglītību apliecinošu dokumentu kopijas (ja izglītības dokuments vai grāds iegūts ārvalstīs, pievieno Akadēmiskās informācijas centra izziņu par to, kādam Latvijā piešķirtam izglītības dokumentam vai grādam atbilst ārvalstīs iegūtais izglītības dokuments vai grāds);
  • pretendenta izstrādāts Jelgavas Mūzikas vidusskolas turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi;
  • citi dokumenti, kurus pretendents/-e uzskata par nepieciešamu pievienot.

Amatam noteiktā bruto mēnešalga ir no 1 354 līdz 1 877 eiro atbilstoši MK noteikumiem Nr.445 „Pedagogu darba samaksas noteikumi” un KM noteikumiem par kārtību, kādā nosaka mēnešalgu KM padotībā esošo profesionālās vidējās izglītības iestāžu vadītājiem.

Ņemot vērā, ka KM saņēmusi JMV direktora Artūra Puķīša (mācību iestādē kā pedagogs strādā kopš 1974.gada, un kopš 2010.gada bija tās direktors), iesniegumu par darba attiecību izbeigšanu pēc paša vēlēšanās, JMV direktora amats ir vakants.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI