DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Piedalies bezmaksas interaktīvā seminārā un notestē Pārvaldes izstrādāto naturalizācijas pašpārbaudes e-rīku

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (turpmāk Pārvalde) aicina visus interesentus uz bezmaksas interaktīvo semināru 3.augustā, plkst. 13:00 platformā Zoom, lai iegūtu padziļinātu informāciju par naturalizācijas procesu un kārtību, kā arī iepazītos ar  Pārvaldes izstrādāto naturalizācijas pašpārbaudes e - rīku, ar kura palīdzību var pārliecināties par savām zināšanām un sagatavoties pārbaudēm Latvijas pilsonības iegūšanai.

Pārvalde regulāri veic aptaujas par Latvijas nepilsoņu attieksmi pret Latvijas pilsonības iegūšanu. Pētījumi liecina, ka būtisks iemesls, kas attur nepilsoņus no naturalizācijas, ir šaubas par to, vai būs pietiekošas spējas nokārtot Pilsonības likumā noteiktās pārbaudes – 2016. gadā, tā atbildējuši 21% respondentu, 2019. gadā – 23% respondentu. Arī senākā kvalitatīvajā pētījumā, kas tika veikts 2013. gadā, kā viens no faktoriem, kas kavē respondentus iegūt Latvijas pilsonību, minētas bailes, ka emocionālās spriedzes dēļ viņi nespēs nokārtot Pilsonības likumā noteiktās pārbaudes.

Pārvaldes izstrādātais risinājums ir ērts, vienkāršs, viegli pieejams, bezmaksas pārbaudes rīks, lai pārliecinātos par latviešu valodas prasmi, Latvijas himnas, vēstures, kultūras, un Satversmes pamatnoteikumu zināšanām Latvijas pilsonības iegūšanai. Naturalizācijas pašpārbaudes e-rīks ir lielisks veids, kā pārliecināties par savām zināšanām, kas rezultātā palīdzēs iegūt Latvijas pilsonību un vairos iespējas pašrealizēties darba tirgū un sabiedrībā. E – rīku iespējams izmēģināt Pārvaldes tīmekļa vietnē - https://bit.ly/372jkWn

Tāpēc Pārvalde 3.augustā, plkst. 13:00 rīko 2h bezmaksas tiešsaistes semināru, lai pastāstītu par inovatīvo veidu, kā ātri, ērti un efektīvi pārbaudīt savas latviešu valodas zināšanas, izmantojot naturalizācijas pašpārbaudes e-rīku. Tāpat semināra laikā varēs uzzināt noderīgu informāciju par to, kas un kā var iegūt Latvijas pilsonību, kā norit naturalizācijas process un kādi ir ieguvumi iegūstot Latvijas pilsonību.

Interaktīvo semināru vadīs moderators Oskars Priede, kā arī dalībniekiem būs iespēja uzdot jautājumus Pārvaldes Personu statusa kontroles nodaļas vadošajām vecākajām referentēm Solveigai Ļaksai un Tamārai Dementjevai. Interaktīvā semināra laikā, kopīgi ar Oskaru Priedi, dalībniekiem būs iespēja izmēģināt naturalizācijas pašpārbaudes e-rīka uzdevumus un pārbaudīt savas zināšanas pilsonības testos.

Lai piedalītos seminārā, interesentam ir jābūt pieejamam datoram vai telefonam ar interneta pieslēgumu. Lūdzam pieteikties dalībai seminārā rakstot uz e-pastu kristina.bisofa@olsen.lv un norādot savu vārdu, uzvārdu un e-pasta adresi.

Semināra darba valoda – latviešu. Aicinām visus interesentus piedalīties tiešsaistes seminārā, izmantojot Zoom platformu:

Kampaņas “RĪKOJIES, IEGŪSI!” informatīvais seminārs izveidots Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda projekta “Naturalizācijas atbalstošo informācijas sistēmu un saistīto procesu pilnveidošana un attīstība” ietvaros ar mērķi izglītot un informēt sabiedrību par Pārvaldes izstrādāto naturalizācijas pašpārbaudes e-rīku, kā arī veicināt mērķauditorijas iesaisti tā izmantošanā un rosināt interesi par iespēju iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI