DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pastā vasaras periodā vairāk nekā 50 jauniešu apgūst pirmās darba prasmes

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pasts 2021.gada vasaras periodā devis iespēju 52 jauniešiem Rīgas, Latgales un Zemgales reģionā gūt pirmo darba pieredzi. Uzņēmums skolēnus un studentus nodarbina Latvijas Pasta sūtījumu apstrādes un piegādes procesos gan centrālajā šķirošanas kompleksā, gan pasta nodaļās un sūtījumu izsniegšanas punktos, ļaujot apgūt sūtījumu apstrādes speciālista, pasta operatora un pastnieka prasmes.

Latvijas Pasts, līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad sniedz iespēju skolēniem un studentiem gūt pirmo darba pieredzi, apgūstot prasmes pasta nozarē. Kopumā 52 jaunieši patlaban nodarbināti Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā un Rēzeknē, strādājot Latvijas Pasta centrālajā šķirošanas kompleksā, vairākās pasta nodaļās un sūtījumu izsniegšanas punktos.

Pasta nodaļās un sūtījumu izsniegšanas punktos jaunieši apstrādā, izsniedz un piegādā sūtījumus, kā arī palīdz dažādos citos ikdienas darbos, savukārt centrālajā šķirošanas kompleksā darbs pamatā saistīts ar e-komercijas sūtījumu apstrādi.   

Jauniešu darbs vasaras periodā ir izaicinājums un pārbaudījums ne tikai pašiem jaunajiem palīgiem, bet arī darba devējam. Pirms atbildīgo pienākumu pildīšanas būtiska uzmanība tiek pievērsta jauniešu instruēšanai par specifiskiem profesionālajiem jautājumiem un darba drošību.

Latvijas Pasta valdes locekle Anda Ozola norāda: “Mums ir patiess prieks, ka jauniešu interese par darbu Latvijas Pastā vasaras periodā katru gadu ir ļoti aktīva, jo skolēni un studenti jau savlaicīgi izsaka vēlmi pie mums strādāt vasaras mēnešos pat vairākus gadus pēc kārtas. Tas norāda, ka Latvijas Pasts jauniešu skatījumā ir interesanta un pievilcīga darbavieta, savukārt mums pašiem tā ir iespēja vairāk iepazīt jaunieša profilu, motivāciju strādāt un veidot nākotnes plānus. Pasta nozare ir pietiekami plaša, jo mūsu uzņēmumā ir ap 150 dažādu profesiju, no kurām ikviens var piemeklēt sev atbilstošāko un uzsākt karjeras gaitas.”

Latvijas Pasts jau vairākus gadus vasaras periodā sniedz jauniešiem iespēju iepazīt pasta nozares specifiku, ļaujot nopelnīt pirmo darba algu un iegūt darba pieredzi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI