DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents pārrunā Latvijas pienesumu viedo tehnoloģiju attīstībā pasaulē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Gatis Rozenfelds, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits vakar tikās ar uzņēmumu “HansaMatrix” un “Lightspace Technologies” pārstāvjiem, lai pārrunātu aktualitātes viedo tehnoloģiju attīstībā un Latvijas pienesumu šo tehnoloģiju inovācijās pasaulē.

Iepazīstoties ar uzņēmumu darbību, E. Levits augstu novērtēja tajos ražoto papildinātās realitātes produktu attīstību un pielietojumu pasaulē tādās jomās kā medicīna, autobūve u. c. Tāpat tika pārrunāta viedo tehnoloģiju uzņēmumu attīstība Latvijā, kur nozīmīga loma ir sadarbībai ar vietējiem zinātnes centriem un pētniecībai pieejams finansējums. Kā labais piemērs tika norādīta “HansaMatrix” veiksmīgā sadarbība ar Latvijas Universitāti zinātnisko tēmu izstrādē un iespēja finansējuma piesaistei no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem jaunu produktu un pētniecības attīstībai.

Valsts prezidents aplūkoja uzņēmumu pētniecības un ražošanas telpas, kurās top papildinātās realitātes brilles, kas tiek izmantotas pasaules lielajos autobūves u. c. uzņēmumos ražošanas procesu optimizācijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI