DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Vakar ugunsgrēkā Krāslavas novada cieta cilvēks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.jūlija plkst. 06.30 līdz 9.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 60 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst.23.56 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Krāslavas novadā, kur dega saimniecības ēka un traktors kopumā 20m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kas tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Plkst. 01.55 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.08.20 tika saņemts izsaukums uz Bauskas novada Svitenes pagastu, kur dega vienstāva angārs 250m2 platībā un būvē esošas divas kravas automašīnas. Plkst.12.16 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji turpināja dzēst ugunsgrēku Ventspils novada Piltenes pagastā, kur dega angāra tipa būve pilnā 1200m2 platībā, kurā atrodas ap 1000 siena ruļļu, kā arī steidzās uz izsaukumiem, kur dega starpsiena divstāvu dzīvojamā mājā, elektroierīce pagrabā, zaru kaudze, atkritumi šķūnī, koks, piededzis ēdiens, elektrolīnijas balsta stabs, siena ruļļi, vieglā automašīna, dzīvokļa elektroinstalācija.

Plkst.15.51 VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpilī divstāvu dzīvojamā mājā ir noticis ēkas konstrukciju iegruvums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī ir iegruvuši griesti. Nekavējoties tika uzsākta konstrukciju pārmeklēšana. No otrā stāva dzīvokļa ar kāpņu palīdzību tika izglābts viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, savukārt seši cilvēki no ēkas evakuējās pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Plkst.16.00 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI