DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība
7
7

Valsts nodrošinās iedzīvotāju tiesības saņemt epidemioloģiski drošus pakalpojumus klātienē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai īstenotu valsts pienākumu nodrošināt epidemioloģiski drošu pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, Ministru kabinets 6. jūlijā uzdeva Tieslietu ministrijai sadarbībā ar Veselības ministriju, Labklājības ministriju, Ekonomikas ministriju un Finanšu ministriju līdz 2021.gada 14.jūlijam sagatavot nepieciešamos grozījumus normatīvajā regulējumā, nosakot pienākumus darba devējiem un iedzīvotājiem.

Plānots, ka darba devējam būs pienākumus nepakļaut paaugstinātam inficēšanās riskam sabiedrības grupas, kam ir īpaši augsts risks saslimt ar Covid-19. Tāpat būs jānodrošina epidemioloģiski droši pakalpojumi klientiem un droša darba vide darbiniekiem ārstniecības, sociālās aprūpes un izglītības iestādēs. Lai to īstenotu, cilvēkam, kas sniedz pakalpojumu, būs jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Darba devējiem būs tiesības pieprasīt darbiniekiem sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu arī gadījumos, kad darbinieks pilda darba pienākumus, kas saistīti ar palielinātu risku inficēt citas personas vai palielinātām iespējām inficēties pašam. Pienākums iegūt sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu būs līdz 2021.gada 15.septembrim.

Savukārt iedzīvotāji, kuriem nav sadarbspējīga vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, klātienē varēs saņemt tikai tos pakalpojumus, kur nav iespējama neklātienes pakalpojumu sniegšana.

Tāpat plānots, ka Ministru kabinets varēs noteikt dažādas epidemioloģiskās drošības prasības atkarībā no tā, vai klātesošās personas ir vakcinētas, pārslimojušas, ar negatīvu testu vai to statuss nav zināms.

Plānots, ka darba devējam būs tiesības atstādināt no darba pienākumu pildīšanas, pārcelt citā amatā vai darbā vai izbeigt dienesta vai darba attiecības ar darbinieku, kurš nav ieguvis sadarbspējīgu vakcinēšanas vai pārslimošanas sertifikātu noteiktajā termiņā.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI