DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Dr.arch. Sandrai Treijai pasniedz Atzinības rakstu par sasniegumiem, attīstot augstāko izglītību arhitektūrā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 1. jūlijā, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece pasniedza Dr.arch. Sandrai Treijai Ministru kabineta Atzinības rakstu par izciliem sasniegumiem, attīstot augstāko izglītību arhitektūrā Latvijā.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece: “Man ir gods pasniegt profesorei Sandrai Treijai šo atzinības rakstu kā viņas līdzšinējā darba novērtējumu jauno speciālistu sagatavošanā arhitektūras un pilsētplānošanas pētniecībā un Latvijas augstākās izglītības un zinātnes attīstībā. Novēlu arī turpmāk saglabāt atvērtību pārmaiņām un to īpašo pieeju studentiem, kas ir ļāvis Arhitektūras fakultātei sagatavot augsti kvalificētus speciālistus, kas tagad aktīvi darbojas gan arhitektūrā, gan citās Latvijas tautsaimniecībai nozīmīgās jomās.”

Sandra Treija ir Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātes profesore, Arhitektūras fakultātes dekāna vietniece zinātniskajā darbā un Arhitektūras fakultātes Pilsētplānošanas centra direktore.  Profesore Arhitektūras fakultātē (iepriekš – Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē) strādā kopš 1998. gada, veicot akadēmisko, zinātnisko, organizatorisko un administratīvo darbu. Profesore S. Treija aktīvi līdzdarbojas vietējās un starptautiskās profesionālajās organizācijās, ir vairāku starptautiski pazīstamu plānošanas un ainavu arhitektūras nozares zinātnisko žurnālu redkolēģijas dalībniece, tādējādi veicot ieguldījumu zinātnes attīstībā ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas mērogā. Savas aktīvās zinātniskās darbības laikā profesore S. Treija ir vairāk nekā 60 zinātnisko publikāciju autore vai līdzautore un ir piedalījusies monogrāfijas par Latvijas arhitektūras izglītības vēsturi veidošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI