DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Turpmāk būs 37 pašvaldību sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 22.jūnijā, Ministru kabinets (MK) izdeva noteikumus “Grozījumi Ministru kabineta 2017.gada 26.septembra noteikumos Nr.582 „Noteikumi par pašvaldību sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijām”.

Grozījumi nosaka pašvaldību sadarbības teritoriju civilās aizsardzības komisijas atbilstoši administratīvi teritoriālajam iedalījumam.

Grozījumi saistīti ar to, ka pēc administratīvās teritorijas reformas ieviešanas pašvaldībām ir noteiktas jaunas administratīvās teritorijas - valstspilsētu pašvaldību teritorijas un novadu pašvaldību teritorijas, līdz ar to mainās arī administratīvo teritoriju robežas.

Mainoties pašvaldību administratīvajām robežām, tiek noteiktas 37 pašvaldību sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas līdzšinējo 36 vietā.

Pašvaldību sadarbības teritoriju civilās aizsardzības komisijām ir nozīmīga loma civilās aizsardzības sistēmā, jo to mērķis ir koordinēt pasākumus katastrofas un katastrofas draudu gadījumā, kā arī veicināt civilās aizsardzības jautājumu risināšanu, lai rūpētos par iedzīvotāju drošību.

Daļa no pašvaldībām sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisiju nodrošinās vienas administratīvās teritorijas ietvaros, bet citas pašvaldības veidos kopīgu sadarbības institūciju ar blakus esošām administratīvām teritorijām - Daugavpils valstspilsētas pašvaldība ar Augšdaugavas novada pašvaldību, Jelgavas valstspilsētas pašvaldība ar Jelgavas novada pašvaldību, Liepājas valstspilsētas pašvaldība ar Dienvidkurzemes novada pašvaldību, Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība ar Rēzeknes novada pašvaldību un Ventspils valstspilsētas pašvaldība ar Ventspils novada pašvaldību.

Latvijas administratīvo teritoriju karte skatāma šeit: https://atr.kartes.lv/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI