DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Nedēļas nogale uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 19. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 55 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 15 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens Lietuvas pilsonis ar viltotiem dokumentiem

Veicot imigrācijas kontroli, Rucavas novada Rucavas pagastā konstatēts viens Lietuvas pilsonis ar viltotu Covid-19 testu. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Ventspils ostā konstatēts viens no Zviedrijas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1999. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī bija pārkāpuši MK 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360 „Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid - 19 infekcijas izplatības ierobežošanai" prasības. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena Ukrainas pilsone, kura bija pārkāpusi uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta trīs Latvijas pilsoņiem

Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija otra vecāka notariāli apliecinātas pilnvaras bērna izceļošanai no valsts, kā arī divi Latvijas pilsoņiem, kuriem nebija derīgu ceļošanas dokumentu. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 37 personām – 17 Latvijas, četriem Ukrainas, trīs Lietuvas, diviem Krievijas, diviem Igaunijas, diviem Somijas, diviem Vācijas, vienam Kazahstānas, vienam Kosovas, vienam Polijas, vienam Rumānijas un vienam Čehijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu trīs personām – vienam Krievijas, vienam Lietuvas un vienam Serbijas pilsonim.

Svētdien, 20. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 47 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 15 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatētas astoņas personas ar viltotiem dokumentiem

Veicot imigrācijas kontroli, Bauskas novada Brunavas pagastā konstatēti divi Kirgizstānas un seši Ukrainas pilsoņi ar  viltotiem Covid-19 testiem. Pret Ukrainas pilsoņiem uzsākta administratīvā lietvedība, Kirgizstānas pilsoņi saukti pie administratīvās atbildības.

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas nepilsonis

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Maskavas ieceļojošs Latvijas nepilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1981. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienai Ukrainas pilsonei, jo ārzemniece nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī bija pārkāpusi MK 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360 „Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid - 19 infekcijas izplatības ierobežošanai" prasības. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena Baltkrievijas pilsone, kura bija pārkāpusi uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 27 personām – 10 Igaunijas, sešiem Latvijas, sešiem Ukrainas, četriem Kosovas un vienam Krievijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu piecām personām – vienam Latvijas, vienam Baltkrievijas, vienam Kazahstānas, vienam Turkmenistānas un vienam Ukrainas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI