DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

R. Znotiņš: Aizsardzības ministrijai steidzami jāsakārto jautājums par valstij neizdevīgo nomas līgumu Krustabaznīcas ielā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Fakts, ka Aizsardzības ministrija kopš 1998.gada nav spējusi novērst valstij saimnieciski neizdevīgu nomas līgumu, neliecina par labu pārvaldību. Balstoties uz Valsts kontroles ziņojumā sniegto informāciju, jau tuvākajos mēnešos šī situācija ir jānovērš,” otrdien, 15.jūnijā, uzsvēra Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Reinis Znotiņš.

Valsts kontroles (VK), kā arī Aizsardzības ministrijas pārstāvji Publisko izdevumu komisiju sēdē informēja par jau veiktajām darbībām, lai uzlabotu situāciju, tostarp izmaiņām nomas līgumā. Savukārt deputāti lēma par VK sniegto ieteikumu ieviešanas termiņa pagarinājumu, paredzot, ka tie jāievieš līdz šī gada 1.decembrim. Līdz šim termiņam ministrija aicināta sakārtot jautājumus, kas saistīti ar attiecīgā nekustamā īpašuma nomas attiecībām.

VK jau iepriekš informējusi komisijas deputātus, ka Aizsardzības ministrijas iznomātā īpašuma Rīgā, Krustabaznīcas ielā 11, pārvaldīšanā pastāv būtiski trūkumi. Ne nomas līgumu noslēgšana, ne iznomāto objektu pārvaldīšana nav notikusi valsts labākajās interesēs, iepriekš norādījuši VK pārstāvji.

Aizsardzības resorā 1998.gadā noslēgti divi līgumi ar nomnieku – par zemes un telpu nomu Rīgā, Krustabaznīcas ielā 11, uz laiku līdz 2038.gadam. VK veiktajā revīzijā secinājusi, ka līdz šim nav veiktas nepieciešamās darbības, lai ar nomnieku noslēgtie nomas līgumi tiktu pārskatīti, iekļaujot nosacījumus iznomātāja interesēs, piemēram, pārskatot telpu un zemes nomas maksu. Tāpat nav veiktas normatīvajos aktos noteiktās darbības par nekustamā īpašuma pārvaldīšanu, inventarizēšanu un uzskaiti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI