DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Senioru vakcinācija turpinās bez iepriekšēja pieraksta ar “Pfizer/Biontech” un “Janssen” vakcīnām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nākamnedēļ turpināsies senioru (no 60 gadiem) vakcinācija bez iepriekšēja pieraksta Rīgas pašvaldības liela mēroga vakcinācijas punktos – Rīgas Kongresu namā un Rīgas Centrāltirgū, kā arī Ķīpsalas hallē un ATTA centrā.

Senioru vakcinācija bez iepriekšēja pieraksta notiks no plkst. 9.00 līdz 10.00 šādos datumos:

  • Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā (Centrāltirgus ielā 3-1, ieeja no kanāla puses) no 14. jūnija līdz 20. jūnijam ar “Pfizer/Biontech” un “Janssen” vakcīnu.
  • Rīgas Kongresu namā (Krišjāņa Valdemāra ielā 5) no 14. jūnija līdz 19. jūnijam ar “Pfizer/Biontech” un “Janssen” vakcīnu, bet 20. jūnijā tikai ar “Janssen” vakcīnu.
  • Ķīpsalas hallē (Ķīpsalas ielā 8) 16. jūnijā un 17. jūnijā ar “Pfizer/Biontech” vakcīnu un no 18. jūnija līdz 20. jūnijam ar “Janssen” vakcīnu.
  • ATTA centrā (Krasta ielā 60) no 15. jūnija līdz 19. jūnijam ar “Janssen” vakcīnu.

Atgādinām, ka “Janssen” vakcīnas priekšrocība ir tāda, ka tai ir nepieciešama tikai viena vakcīnas deva.

Papildus seniori bez iepriekšēja pieraksta var saņemt vakcīnu Rīgas Dzemdību namā (Miera ielā 45) darba dienās no 14.30 līdz 15.30, vakcinācija notiek ar “Pfizer/Biontech” vakcīnu.

Senioriem uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte) un jāierodas tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu. Aicinām ņemt līdzi dzeramo ūdeni, ar ko veldzēt slāpes, īpaši atrodoties pēcvakcinācijas uzgaidāmajā zonā.

Atgādinām, ka jebkurš pieaugušais, kurš nav vecuma grupā 60+, var pieteikties saņemt vakcīnu, izvēloties konkrētu vakcinācijas vietu un laiku, vietnē: manavakcina.lv vai zvanot pa tālruni: 8989.

No 2. jūnija vakcinācijai vecāki vai citi likumiskie pārstāvji var pieteikt pusaudžus no 12 līdz 13 gadu vecuma. Vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim - pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).

Vakcinācijai no 14 gadiem pusaudzis var pierakstīties pats vietnē www.manavakcina.lv, kur autentificēšanās notiek caur latvija.lv, ja ir pieejama pilnā internetbankas vai Smart-ID versija, vai zvanot pa tālruni 8989, kā vakcinācijas vietu norādot kādu no vakcinācijas centriem.

Vakcinācija 12 līdz 15 gadus veciem pusaudžiem notiek tikai ar “Pfizer/Biontech” vakcīnu. Piesakoties, svarīgi pārliecināties, ka izvēlētajā vakcinācijas punktā ir pieejama šī tipa vakcīna. Tās ir pieejamas liela mēroga vakcinācijas centros un citās ārstniecības iestādēs vai ģimeņu ārstu praksēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI