DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

CVK sēdē izskatīs saņemtos iesniegumus par 5. jūnija pašvaldību vēlēšanu rezultātiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 2021. gada 11. jūnijā, notiks Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēde, kurā komisija izskatīs saņemtos iesniegumus par 5. jūnija pašvaldību vēlēšanu rezultātiem Krāslavas novadā, Saulkrastu novadā, Jūrmalā un Olaines novadā.

Pašvaldības domes vēlēšanu likumā noteiktajā termiņā, kādā deputātu kandidātu sarakstu iesniedzējiem vai pieteiktajiem kandidātiem ir tiesības apstrīdēt vēlēšanu rezultātus, CVK saņemti kopumā septiņi iesniegumi. Trīs iesniegumi saņemti par vēlēšanu rezultātiem Krāslavas novadā, divi - par Saulkrastu novada domes vēlēšanu rezultātiem un pa vienam iesniegumam - par Jūrmalas novada domes un Olaines novada domes vēlēšanu rezultātiem.

Krāslavas novada domes vēlēšanu rezultātus apstrīd Jaunās konservatīvās partijas saraksta deputāta kandidāts Dmitrijs Zalbovičs, Politiskās partijas “KPV LV” saraksta deputāta kandidāts Raimonds Nipers un Latgales partijas saraksta kandidāta Aivars Plotka.

Par Saulkrastu novada domes vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu iesniegumi saņemti no Jaunās Vienotības deputātu kandidātu saraksta iesniedzējas un deputātu kandidātes Izitas Kļaviņas un Latvijas Zaļās partijas sarakstu iesniedzēja un deputātu kandidāta Bruno Veides. Iesniegumu par Jūrmalas domes vēlēšanu rezultātiem iesniedzis Zaļo un zemnieku savienības deputātu kandidāts Romāns Mežeckis, bet par Olaines novada domes vēlēšanu rezultātiem  Zaļo un Zemnieku savienības saraksta deputātu kandidāts Oskars Galanders.

Kandidātu sarakstu iesniedzējiem, kā arī pieteiktajiem kandidātiem ir tiesības iecirkņa balsu skaitīšanas protokolus un pašvaldības vēlēšanu komisijas lēmumu par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu CVK apstrīdēt triju darba dienu laikā. Savukārt CVK sūdzība jāizskata un lēmums jāpieņem triju dienu laikā.

Kārtējās pašvaldību vēlēšanas Latvijā notika šā gada 5. jūnijā 40 vēlēšanu apgabalos, un tajās piedalījās 327 950 vēlētāji jeb 34,01 procenti balsstiesīgo.

CVK sēde notiks plkst.14.00 attālināti.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI