DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Liepājā notiks izzinoša Jūras svētku pastaiga “Pietauvots Liepājā”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā Latvijā esošo epidemioloģisko situāciju un valstī noteiktos ierobežojumus, šogad Liepājā jūras svētki notiks atšķirīgi no iepriekšējiem gadiem, piedāvājot liepājniekiem un viesiem izzinošu Jūras svētku pastaigu “Pietauvots Liepājā”.

Trīs dienu garumā no 9. līdz 11. jūlijam ikvienam būs iespēja doties Jūras svētkiem veltītā ekspozīcijas maršrutā. Pilsētvides ekspozīcijā galvenais vadmotīvs būs laiva. Laivu motīvs maršrutā caurvīs stāstu, kā Liepāja vēsturiski no mazapdzīvotas vietas jūras krastā tapusi par attīstītu ostas pilsētu.

Pilsētvides ekspozīciju plānots ierīkot plašā teritorijā - kanālmalā, pludmalē un pilsētvidē. Pastaigas maršrutā varēs aplūkot gan leģendām apvītās jūrasbraucēju kuršu vikingu liellaivas, gan senas koka laivas, gan mūsdienu ūdens transportlīdzekļus. Tā kā nozīmīga loma Liepājas kultūras tūrismā vasaras sezonā pēdējos gados ir koncertiem uz ūdens, pastaigas laikā būs skatāma arī uz plostiem īpaši ierīkota Liepājas ezera mūziķu aleja. Šogad svētku laikā tiks īpaši izcelts Liepājas ostas Loču tornis, kas ir viena no vecākajām celtnēm mūsu pilsētā. Tas būvēts 1821. gadā, un šogad tornim aprit 200 gadi. Kopumā plānoti vairāk nekā 10 apskates objekti. Ekspozīcija būs apskatāma katru dienu no plkst. 10.00 līdz 22.00.

Tāpat 10. jūlijā pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem plkst. 11.00 līdz ar Jūras spēku kuģu sirēnu skaņām notiks piemiņas brīdis bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem. Tajā piedalīsies Liepājas pilsētas domes vadība, Jūras spēku godasardze un kapelāns, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvades un Liepājas ostas pārstāvji.

Pastaigas maršruta karte tuvākajā laikā tiks publicēta Liepājas pilsētas mājaslapā www.liepaja.lv un notikumu kalendārā https://kalendars.liepaja.lv/.

Jūras svētku pastaigu organizē Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldi.

Saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī pastaigas apmeklētāji ir aicināti būt līdzatbildīgi, nedrūzmēties un ievērot 2 metru distanci citam no cita, kā arī izmantot lietotni «Apturi Covid».

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI