DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
3
1
3

Igaunija aizliedz zvēraudzēšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2. jūnijā Igaunijas parlaments trešajā lasījumā atbalstījis dzīvnieku audzēšanas aizliegumu kažokādu ieguvei. Par grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības un Dabas aizsardzības likumos nobalsojuši 55 Rīgikogu deputāti, pret - 19. Zvēraudzēšanas aizliegums stājas spēkā ar pārejas periodu līdz 2025. gada 31. decembrim. Ar šo lēmumu Igaunija kļūst par 16. Eiropas valsti, kurā ir aizliegta dzīvnieku audzēšana kažokādām.

Igaunijas Vides ministrs Tonis Moder (Centra partija) pauž "Es uzskatu, ka pienācis laiks pieņemt likumu, ka zvēraudzēšana tiek drīzumā aizliegta Igaunijā. Mēs esam sasnieguši punktu, kurā vairums ES valstu aizliedz vai jau ir aizliegušas zvēraudzētavas. Es uzskatu, ka Igaunijai jāpievienojas ES valstīm, kas to paveikušas."

"Ar šo lēmumu Igaunija izvirzās dzīvnieku aizstāvības līderos starp Baltijas valstīm. Pienācis laiks spert līdzīgu soli Latvijā, jo arī mūsu sabiedrība ar nepacietību gaida šīs nežēlīgās un morāli novecojušās industrijas slēgšanu" komentē biedrības "Dzīvnieku brīvības" valdes loceklis Aivars Andersons.

Latvijā šobrīd aktīvi darbojas 5 zvēraudzētavas, kurās katru gadu izaudzē un nonāvē ap pusmiljonu ūdeļu un lapsu. Pēc SKDS datiem 61.2% Latvijas iedzīvotāju neatbalsta lapsu, ūdeļu un šinšillu audzēšanu un nogalināšanu kažokādām, kamēr tikai 26.7% to atbalsta.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI