DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

SkillsLatvia 2021 konkursanti demonstrē savas prasmes smago spēkratu remontā un apkopē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

21. maijā Ogres tehnikumā nacionālā profesionālās meistarības konkursa SkillsLatvia 2021 prasmju konkursā “Smago spēkratu remonts un apkope” jaunie smago spēkratu mehāniķi demonstrē savas prasmes praktiskajos uzdevumos un sacenšas par labākā jaunā profesionāļa titulu. Klātienes konkursā piedalās Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma audzēknis Enno Martins Andersons, Ogres tehnikuma students Matīss Vaivods, Smiltenes tehnikuma jaunais topošais mehāniķis Uģis Āboliņš, kā arī Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma audzēknis Rinalds Vanters.

Profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem jāpilda uzdevumi četros moduļos: smago spēkratu dzinējs, hidrauliskā sistēma, transmisija un elektriskās sistēmas, kur katrā no moduļiem jāizpilda savas darbības, tostarp gan defektācija, gan sistēmu pārbaude, gan remonts un regulēšana. Vienlaikus konkursantiem jāveic dažādi mērījumi, izmantojot tehnisko dokumentāciju un speciālus diagnostikas instrumentus. Precīzākus uzdevuma nosacījumus konkursanti uzzinās konkursa sākumā.

Nacionālajā konkursā SkillsLatvia 2021 atbalstu, ekspertus un smago tehniku nodrošina četri uzņēmumi – SIA INTRAC Latvija, SIA AMAZONE, SIA MANITOU NORDIC un SIA AUTEX. Jauno topošo smago spēkratu mehāniķu prasmes un meistarību vērtēs eksperti Reinis Prīdāns no SIA AMAZONE, Arvis Liepa no SIA MANITOU NORDIC, kā arī Alvis Groms, Toms Romanovskis un ekspertu komisijas priekšsēdētājs Andrejs Stoļarovs no SIA INTRAC Latvija.

Konkursā SkillsLatvia 2021 plānota 21 prasmju konkursa norise no 23. aprīļa līdz 4. jūnijam attālināti un klātienē dažādās Latvijas profesionālās izglītības iestādēs. Nākamie prasmju konkursi “Mazumtirdzniecība”, “Tērpu izgatavošana”, “Friziera darbi”, “Mēbeļu izgatavošana”, “Skatlogu dizains un noformēšana”, “Viesu uzņemšana” un “Restorānu serviss” norisināsies no 24. līdz 28. maijam. Klātienes konkursu laikā organizatori rūpēsies par visu epidemioloģiskās drošības noteikumu un pasākumu ievērošanu. SkillsLatvia 2021 prasmju konkursu plānotās norises vietas un laiki pieejami Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapas sadaļā SkillsLatvia 2021. Aktuālākā informācija par prasmju konkursiem un rezultātiem pieejama VIAA mājaslapas jaunumu sadaļā, Facebook lapā, kā arī SkillsLatvia Facebook lapā.

SkillsLatvia ir ikgadējs nacionāla līmeņa profesionālās meistarības konkurss profesionālās izglītības audzēkņiem. Tajā jaunie profesionāļi demonstrē savu prasmju izcilību, savstarpēji sacenšoties par medaļām un iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajos meistarības konkursos EuroSkills un WorldSkills. Konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI