DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Saslimstības rādītāji ar Covid-19 Latvijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Salīdzinot saslimšanu ar Covid-19 pagājušajā nedēļā (19.nedēļa) pret iepriekšējo nedēļu (18.nedēļa) ir vērojams neliels jaunatklāto saslimšanas gadījumu skaita samazinājums par 6,2%. Pagājušajā nedēļā no jauna atklāti vidēji 574 inficētie dienā. Pagājušajā nedēļā par 1,9% samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 12 864 testus.

Vienlaikus pēdējo septiņu dienu laikā par 2,2% pieaudzis Covid-19 stacionēto pacientu skaits, vidēji 66 pacienti dienā, tādējādi saglabājot stabilu tendenci - vidēji 660 pacienti atrodas slimnīcā katru dienu saistībā ar Covid-19 .

Augstākā saslimstība ar Covid-19 šobrīd vērojama Pierīgā un Latgalē .

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficents (R) šobrīd ir 0,88 (nedēļu iepriekš 1,05), tas liecina par infekcijas slimības izplatības samazināšanos.

Šobrīd vērojama īslaicīga Covid-19 samazināšanās, kas dod cerību līdz ar drošības pasākumu ievērošanu un strauju vakcinācijas aptveres palielinājumu, iespējams, izdosies pieauguma līkni pagriezt uz leju. Eiropā vērojams saslimstības samazinājums. Salīdzinot valstu kumulatīvos saslimstības rādītājus, pieaugums ir 3 valstīs (Dānijā, Latvijā un Lietuvā), Latvija šobrīd ir 4.vietā ar lielāko saslimstības pieaugumu uz 100 tūkstošiem, bet 23 valstīs situācija ir stabila vai vērojams saslimstības samazinājums.

Atgādinām, ka Covid-19 profilakses pasākumi joprojām rūpīgi jāievēro:

  • īpaši rūpīgi ievērot roku higiēnu,
  • pareizi lietot sejas masku (nosedzot degunu un zodu),
  • vēdināt telpas vairākas reizes dienā, ievērojot visus drošības pasākumus (pieskatot mazus bērnus), plaši atverot logus, lai svaigais gaiss pēc iespējas vairāk cirkulētu telpā. Īpaši aktuāli tas ir mājsaimniecībās, kur uzturās vairāki ģimenes locekļi, kā arī darbavietās un izglītības ietādēs, kur darba un mācību process notiek klātienē,
  • iespēju robežās strādāt attālināti,
  • nedoties uz darbu un publiskām vietām pat ar mazākajiem elpceļu saslimšanas simptomiem (piemēram, kakla sāpēm, nelielu klepu, paaugstinātu ķermeņa temperatūru).

Papildu informācija Covid-19 slimniekiem un kontaktpersonām

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI