DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas uzņēmēji aicināti iedvesmoties jaunu tehnoloģiju radīšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas un citu pilsētu esošajiem vai topošajiem uzņēmējiem maijā ir vairākas iespējas iedvesmoties jaunu tehnoloģiju radīšanā, aicina Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone.

“Rīgai ir vajadzīgas drosmīgas idejas! Aicinu iesaistīties aktivitātēs, iedvesmoties un drosmīgi radīt savas biznesa idejas!” uzsver I. Andersone.

Līdz 21. maijam turpinās tehnoloģiju un jaunuzņēmumu nozares pasākuma “TechChill” programma. Pasākumu centrālās tēmas šogad ir zaļās inovācijas, digitālā transformācija, zināšanas izaugsmei, kā arī Baltijas valstu loma globālās tehnoloģiju nozares attīstībā. “TechChill” vienkopus pulcēs vairāk nekā 2000 apmeklētājus, tostarp jaunuzņēmumu pārstāvjus, medijus, investorus, dažādu biznesa jomu ekspertus, kā arī tehnoloģiju jomas entuziastus no Latvijas un visas pasaules. Centrālā konference norisināsies 20. un 21. maijā. Plašāka informācija mājaslapā techchill.co.

Šovasar norisināsies pirmā mobilitātei veltītā uzņēmējdarbības inkubatora programma Latvijā “Urban mobility incubator”, ko piedāvā inovāciju kustība “VEFRESH” sadarbībā ar Elektronikas un datorzinātņu institūtu, Rīgas domi un ar EIT Urban Mobility atbalstu. Dalībai inkubatorā var pieteikties līdz 31. maijam.

Mobilitātes inkubatora programma norisināsies desmit nedēļu garumā, un tajā plānots uzņemt līdz astoņām komandām, kas strādās pie sava mobilitātes risinājuma prototipa izveides un testēšanas VEF apkaimē, kur sadarbībā ar pašvaldību tiks ierīkoti speciāli testēšanas punkti Pēc prototipu uzstādīšanas inkubatora dalībnieki rudenī risinājumu prezentēs investoriem, lai piesaistītu sēklas kapitālu produkta tālākai attīstībai. Plašāka informācija mājaslapā urbanmobility.io.

Savukārt 19. maijā notiks Future Hub Demo day, kur Facebook tiešraidē ar inovācijas idejām un izaicinājumiem jaunuzņēmējiem dalīsies “Swedbank”, pašvaldības uzņēmums “Rīgas namu pārvaldnieks”, “Rimi Latvija”, “Latvenergo”, “Elektrum” un “Orkla Latvija”.

Future Hub ir starptautisks koprades akselerators, kura laikā jaunuzņēmumi jeb start-up uzņēmumi strādā ar vadošo uzņēmumu biznesa ilgtspējas izaicinājumiem. Programmas mērķis ir attīstīt zaļo tehnoloģiju ekosistēmu Baltijas reģionā, kā arī pievērst plašākas sabiedrības uzmanību ilgtspējai. Plašāka informācija mājaslapā future-hub.eu.

Jau vēstīts, ka Rīgas pašvaldība aktīvi iesaistījusies jaunuzņēmumu ekosistēmas veidošanā un atbalstīšanā, gan noslēdzot sadarbības memorandu, gan piešķirot finansējumu dažādām aktivitātēm. Rīgas dome arī šonedēļ nolēma galvaspilsētā izveidot trīs viedpilsētu tehnoloģiju pilotteritorijas - VEF apkaimē, Latvijas Universitātes ēku kompleksa teritorijā Torņakalnā, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes apkārtnē Ķīpsalā. Tās veicinās ērtāku pašvaldības pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, samazinās iedzīvotāju izdevumus par pašvaldības nodrošinātiem pakalpojumiem, palīdzēs izmantot jauno tehnoloģiju potenciālu ekonomikas izaugsmei un komersanti varēs vienkāršāk un ātrāk izvietot savus prototipus pilsētvidē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI