DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

4.–5. maijā aicinām vērot Latvijas vadībā notiekošo ANO Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju forumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 4.5.maijā notiks ANO Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju forums, ko vadīs tā līdzpriekšsēdētāji  Latvijas vēstnieks ANO Ņujorkā Andrejs Pildegovičs un Indonēzijas vēstnieks  pilnvarotais lietvedis Mohamads Koba (Mohammad Koba).

Foruma tēma ir zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju loma ilgtspējīgas un noturīgas atveseļošanās veicināšanā no Covid-19 pandēmijas, kā arī iekļaujoša rīcība ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanā.

Forumā īpašu uzmanību pievērsīs zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju lomai ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā un pārrunās jauno tehnoloģiju straujās attīstības ietekmi uz ilgtspējīgu attīstību, iekļautību, digitālo sadarbību un globālās digitālās transformācijas iespējām.

5. maija forumā par iekļautības veicināšanu inovāciju radīšanā piedalīsies Riga Tech Girls vadītāja Anna Andersone. Viņa dalīsies pieredzē par sieviešu un meiteņu iesaisti tehnoloģiju un IT nozarē. 

Foruma programma pieejama mājaslapā  https://sdgs.un.org/tfm/STIForum2021, kā arī to būs iespējams vērot tiešraidē ANO televīzijā  http://webtv.un.org

Uzziņai

2020. gada 1. janvārī Latvija sāka trīs gadu darba periodu ANO Ekonomisko un sociālo lietu padomē (ECOSOC), kas ir ANO galvenā struktūra un nodarbojas ar ilgtspējīgas attīstības un ekonomiskajiem jautājumiem.

Latvija ir ievēlēta arī divās ECOSOC apakšstruktūrās – ANO Sieviešu statusa komisijā un ANO Zinātnes un tehnoloģiju attīstības komisijā.

Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju forums ir daļa no ANO Tehnoloģiju veicināšanas mehānisma, kas izveidots ECOSOC ietvaros 2015.gadā, apstiprinot ANO Dienaskārtību ilgtspējīgai attīstībai 2030. Forums nodrošina viedokļu apmaiņu par zinātni, tehnoloģijām un inovācijām, piesaistot plašu ANO dalībvalstu, ANO sistēmas institūciju, pilsoniskās sabiedrības, privātā sektora un akadēmisko aprindu pārstāvju dalību. Tā diskusiju secinājumi kalpo kā ieguldījums ANO Augsta līmeņa politiskā foruma par ilgtspējīgu attīstību darbā, kas ir galvenais koordinējošais ANO formāts Ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanas pārraudzībai. Latvija pirmo reizi ir uzņēmusies foruma vadīšanas funkcijas, apliecinot savu ieguldījumu ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI