DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Zināmi nacionālā konkursa SkillsLatvia 2021 uzvarētāji grafikas dizainā un web tehnoloģijās

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zināmi nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2021 prasmju konkursu “Grafikas dizains” un “Web tehnoloģijas”, kuri notika attālināti tiešsaistē 23. un 24. aprīlī, uzvarētāji. Pirmo vietu prasmju konkursā “Grafikas dizains” ieguva Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkne Betija Spāre, bet konkursā “Web tehnoloģijas” labākā titulu izcīnīja Rēzeknes tehnikuma audzēknis Krišjānis Elksnītis.

Prasmju konkursā “Grafikas dizains” otro vietu ieguva PIKC Rīgas Valsts tehnikuma jaunais topošais speciālists Edgars Ancītis, bet trešo vietu izcīnīja PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas audzēkne Patrīcija Krūmiņa. Konkursā “Web tehnoloģijas” otro vietu ieguva PIKC Rīgas Valsts tehnikuma topošais profesionālis Aleksis Šteinburgs, atstājot trešajā vietā Saldus tehnikuma audzēkni Rūdolfu Ivanu.

Konkursā “Grafikas dizains” jaunieši izstrādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) reklāmas saukli, T-krekla apdruku un bukletu, kas uzrunātu vidusskolēnus izvēlēties karjeras ceļu medicīnas nozarē. Otrās vietas ieguvējs un PIKC Rīgas Valsts tehnikuma audzēknis Edgars Ancītis stāsta: “Uzdevums bija pagodinošs, tas radīja prieku veidot dizainu, lai piesaisītu jauniešus mediķa profesijai, kas ir īpaši nepieciešama šajā laikā.” Konkursā “Web tehnoloģijas” pirmajā dienā bija jāizveido rindu regulēšanas sistēmu, bet otrās dienas uzdevums bija virtuālās spēles Ziemas kaujas izveide. “Man ļoti patika uzdevumi, bija interesanti strādāt pie spēles fizikas, domāt kā to visu izveidot. Vienīgais, ko neizbaudīju bija agrā celšanās - neesmu cīrulis,” smejoties atzīst pirmās vietas ieguvējs Rēzeknes tehnikuma audzēknis Krišjānis Elksnītis.

Konkursos piedalījās viens audzēknis no katras izglītības iestādes. Konkursā “Grafikas dizains” sacentās audzēkņi no Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas, Ogres tehnikuma, Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma, Profesionālā vidusskolas Victoria, PIKC Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola, PIKC Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas. Savukārt konkursā “Web tehnoloģijas” piedalījās jaunie speciālisti no Rēzeknes tehnikuma, Jelgavas Tehnikuma, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma, Saldus tehnikuma, Daugavpils Tehnikuma un PIKC Rīgas Tehniskās koledžas. Abos prasmju konkursos sacentās PIKC Rīgas Valsts tehnikuma un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas topošie speciālisti.

Kā ziņots iepriekš, laikā no 23. aprīļa līdz 4. jūnijam notiks 21 nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2021 prasmju konkurss gan attālināti, gan klātienē dažādās Latvijas profesionālās izglītības iestādēs. Nākamo prasmju konkursu “Tērpu dizains” un “Transporta pārvadājumi” norise plānota no 6. līdz 7. maijam attālināti tiešsaistē. Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2021 prasmju konkursu plānotās norises vietas un laiki pieejami Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapas sadaļā SkillsLatvia 2021. Aktuālāko informāciju par konkursiem un rezultātiem var atrast VIAA mājaslapāFacebook lapā, kā arī SkillsLatvia Facebook lapā. Turpmāk konkursanti varēs piedalīties atlases konkursos, lai pretendētu uz iespēju pārstāvēt Latvijas komandu starptautiskajā jauno profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills 2021, kas šogad notiks no 22. līdz 26. septembrim Austrijā, Grācā. Dalība tik vērienīgā meistarības konkursā ir iespēja pierādīt savu prasmju izcilību Eiropas līmenī un apliecināt Latvijas profesionālās izglītības starptautisko konkurētspēju.

SkillsLatvia ir ikgadējs nacionāla līmeņa profesionālās meistarības konkurss profesionālās izglītības audzēkņiem. Tajā jaunie profesionāļi demonstrē savu prasmju izcilību, savstarpēji sacenšoties par medaļām un iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajos meistarības konkursos EuroSkills un WorldSkills. Konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI