DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

AS “RĪGAS SILTUMS” kopā ar Labajiem kokiem iestāda 25 gadīgu liepu 25 gadu jubilejā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz ar pavasara silto laika apstākļu iestāšanos AS “RĪGAS SILTUMS” ciešā sadarbībā ar organizāciju Labie koki par godu 25 gadu darbības jubilejai iestādīja 25 gadus vecu liepu.

Liepa jau rudenī tika atvesta no Vācijas un pārziemoja Koku ciemā pie Labajiem kokiem, bet šobrīd tā ir savās jaunajās mājās SC “Imanta”, Kurzemes prospektā 17.

AS “RĪGAS SILTUMS” valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis: “Simboliska 25 gadus vecas liepas iestādīšana ir mūsu apņemšanās un darbības apliecinājums būt videi draudzīgam uzņēmumam šajos 25 gados un arī turpmāk. Papildus tam katru gadu kopā ar kolektīvu stādījām mežu, tā vairāku gadu laikā esam iestādījuši jau 50 000 jauno priedīšu. Šogad uz uzņēmuma jubileju bijām plānojuši iestādīt arī liepaudzi, kas dēļ dažādiem ierobežojumiem diemžēl nav iespējams.

Videi draudzīgu politiku īstenojam jau sen, un turpinām gadu no gada ieviest jaunākās tehnoloģijas, ražojot siltumenerģiju un elektroenerģiju aizvien zaļāk.

Ikdienā tās ir jaunākās tehnoloģijas, kas šo gadu laikā ieviestas, lai efektīvi rīdziniekiem saražotu un piegādātu siltumenerģiju. Attīrīšanas iekārtas un ekonomaizeri dūmgāzēm, lai vēl papildu iegūtu siltumu un  pilsētniekiem nodrošinātu tīru gaisu. Esam uzstādījuši saules paneļus elektroenerģijas ražošanai savām vajadzībām un savos siltumavotos saražojam 50% rīdziniekiem nepieciešamās siltumenerģijas no atjaunojamiem energoresursiem. Mūsu uzņēmuma tehnoloģiskie standarti iet vienā solī ar Eiropas labo praksi. Un par to esam lepni!”

Zaļai un mājīgai pilsētai

AS “RĪGAS SILTUMS”, īstenojot videi draudzīgu un ilgtspējīgu politiku, veic siltumenerģijas ražošanu, nodrošinot 100% procesu efektivitāti. 25 gadu laikā siltumenerģijas zudumi pārvadē ir samazināti 3 reizes, sasniedzot relatīvos siltuma zudumus zemākus par 12%, turklāt siltumapgādes zonās, kurās siltumtīkli pilnībā pārbūvēti, nepārsniedzot 8%. Sasniegtie rādītāji ir ievērojami zemāki nekā Latvijas normatīvos aktos noteikts.

Uzņēmuma ikdienā nodrošināta taupīga elektroenerģijas lietošana, un tā tiek patērēta tikai tik, cik nepieciešams drošas, nepārtrauktas siltumenerģijas ražošanai un pārvadei. No 2017.gada uzņēmumā ir paveikts liels darbs, pakāpeniski nomainot teritoriju, ražošanas korpusu un administratīvo ēku novecojušus gaismas ķermeņus pret jauniem un efektīviem, kas patērē 3 līdz 4 reizes mazāk enerģijas. Kopējais ietaupījums šo gadu laikā ir 526 081 kWh.

Siltumapgādes uzņēmums kopš 2020.gada jūlija efektīvu elektroenerģijas ražošanu pašpatēriņam uzsācis ar saules paneļiem, un šogad plānots to paplašināt.

AS “RĪGAS SILTUMS” iesaistās videi un cilvēkam draudzīgās starptautiskās aktivitātēs  Zemes stundā un Eiropas Mobilitātes nedēļā, tā stiprinot darbinieku vidū uzņēmuma vērtības atbildīgas vides politikas īstenošanā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI