DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Vairāk nekā 5 500 izglītības iestāžu darbinieki jau saņēmuši īsziņas ar norādi par apstiprināto vakcinācijas veicēju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc tam, kad pirmdien vakcinācijai tika atvērta jauna prioritārā grupa, kas ļauj uzsākt izglītības iestāžu darbinieku pakāpenisku vakcināciju, vakar vairāk nekā 5 500 izglītības iestāžu darbinieki, kuri bija pieteikušies vietnē manavakcina.lv vai pa tālruni 8989, jau saņēma informāciju īsziņas un/vai epasta formā par tiem piešķirto vakcinācijas veicēju – kādu no visā Latvijā esošajām ārstniecības iestādēm.

Vakcinācijas veicēji tuvākajā laikā sazināsies ar uzrunātajiem izglītības iestāžu darbiniekiem un piedāvās vakcinācijas laiku. Vakcinācijas raitu norisi ietekmē gan iepriekš atvērto prioritāro grupu vakcinējamo iedzīvotāju skaits, gan arī kopā pieejamais vakcīnu apjoms.

No jau šobrīd uzrunātajiem izglītības iestāžu darbiniekiem 39% tiks vakcinēti Rīgā, 61% - pārējā Latvijas teritorijā.

Šobrīd vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši arī 81 281 iedzīvotāji prioritārajā grupā “Iedzīvotāji virs 60 gadiem”.  Ņemot vērā, ka arī citās prioritārajās grupās ir iedzīvotāji šajā vecumā, tad Latvijā iedzīvotāji virs 60 gadiem kopā saņēmuši jau 119 118 vakcīnu devas. Iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām saņēmuši 28 043 vakcīnu devas. Prioritārajā grupā “Izglītības iestāžu darbinieki” jau 524 iedzīvotāji saņēmuši savu vakcīnu pret Covid-19.

Šobrīd vietnē manavakcina.lv vai pa tālruni pieteikušies un savu atbilstību izglītības iestāžu darbinieku grupai norādījuši vairāk nekā 17 000 iedzīvotāji. Atbilstību prioritārajai grupai apstiprina Izglītības un zinātnes ministrija.

Vakcinācija veido imunitāti pret Covid-19 slimību un pasargā no smagas slimības gaitas saslimšanas gadījumā. Pieredze citās valstīs, kur jau īstenota plaša sabiedrības vakcinācija, liecina, ka visas šobrīd Eiropas Savienībā reģistrētās vakcīnas uzrāda līdzvērtīgu efektivitāti, novēršot smagu Covid-19 slimības gaitu un hospitalizāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI