DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Kadeti uzsākuši mācības Valsts robežsardzes koledžā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Noslēdzās papilduzņemšana mācībām Valsts robežsardzes koledžā. Pēc dokumentu iesniegšanas kandidāti veica veselības pārbaudi un kārtoja atlases pārbaudījumus. Kandidāti, kuri tika atzīti par dienestam Valsts robežsardzē atbilstošiem tika iecelti kadetu kandidātu amatos un četru nedēļu laikā apguva Robežsargu profesionālās sagatavošanas kursa programmu. Šajā periodā kadetiem kandidātiem veidojās izpratne par dienestu Valsts robežsardzē, to organizāciju un darbības pamatiem, viņi iepazinās ar normatīvo regulējumu, apguva pamatzināšanas par šaujamieročiem un vispārējās iemaņas ierindas sagatavotībā, kā arī darbojās praktiski.

Pēc sekmīgas sagatavošanas programmas apguves kadeti kandidāti slēdz līgumus par mācībām Valsts robežsardzes koledžā un turpmāko dienestu Valsts robežsardzē. Kopumā ir noslēgti 38 līgumi. Kadeti kandidāti ir iecelti kadetu amatos un mācās profesionālās tālākizglītības programmā “Robežapsardze”.

Tiem, kas nepaspēja pieteikties mācībām Valsts robežsardzes koledžā, būs iespēja to izdarīt pamatuzņemšanā, kas plānota no š.g. 1.jūnija līdz 23.jūlijam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI