DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Spānijas ārlietu ministri pārrunā drošības un ES ārpolitikas aktualitātes

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 8. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Spānijas Karalistes ārlietu, Eiropas Savienības un sadarbības lietu ministri Aranču Gonsalesu Laju (Arancha González Laya), kura Latvijā bija ieradusies darba vizītē.

Tikšanās laikā E. Rinkēvičs un A. Gonsalesa Laja pārrunāja divpusējo sadarbību, drošības politikas un Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumus, kā arī situāciju ES kaimiņu reģionos un transatlantiskās attiecības.

Ministrs pauda gandarījumu par Spānijas ārlietu ministres vizīti dienu pirms Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību simtgades, kas ir patiess apliecinājums ciešajām draudzības saitēm starp abām valstīm. E. Rinkēvičs pateicās par Spānijas nozīmīgo ieguldījumu Baltijas valstu drošības stiprināšanā, īpaši atzīmējot Spānijas regulāro dalību Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā.

Ministri dalījās pieredzē par sadarbību ar ES austrumu un dienvidu kaimiņiem un bija vienisprātis, ka nepieciešama aktīva ES iesaiste abos kaimiņu reģionos, kā arī vienota ES nostāja attiecībās ar trešajām valstīm. Tāpat A. Gonsalesa Laja informēja par aktualitātēm Latīņamerikā un situāciju Venecuēlā.

Īpaša uzmanība tika pievērsta arī ES koordinācijai Covid-19 jautājumos. Ministrs norādīja, ka šobrīd galvenā prioritāte ir vakcīnu piegādes un vakcinācijas procesa nodrošināšana, tāpēc Latvija augstu novērtē ES dalībvalstu, tostarp Spānijas, solidaritāti vakcīnu sadalē.

E. Rinkēvičs un A. Gonsalesa Laja apmainījās viedokļiem par NATO un ES Kopējās drošības un aizsardzības politikas aktualitātēm, kā arī dezinformācijas radītajiem riskiem, tostarp Covid-19 laikā. Ministrs atzinīgi novērtēja A. Gonsalesas Lajas lēmumu vizītes ietvaros iepazīties ar NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra darbu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI