DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Nedēļas nogale un svētku brīvdienas uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 1. aprīlī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 71 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti deviņi robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Amsterdamas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1990. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienai Uzbekistānas pilsonei, jo ārzemniece bija pārkāpusi MK 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360 „Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid - 19 infekcijas izplatības ierobežošanai" prasības. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Silenes un Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 58 personām – 12 Latvijas, 11 Ukrainas, 10 Lietuvas, septiņiem Rumānijas, četriem Polijas, četriem Bulgārijas, trīs Vācijas, vienam Krievijas, vienam Baltkrievijas, vienam Igaunijas, vienam Azerbaidžānas, vienam Itālijas, vienam Sīrijas, un vienam Zviedrijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu četrām personām – diviem Latvijas, vienam Baltkrievijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Piektdien, 2. aprīlī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 42 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti seši robežpārkāpēji, tajā skaitā ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem. Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī ārzemnieki bija pārkāpuši MK 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360 „Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid - 19 infekcijas izplatības ierobežošanai" prasības. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 29 personām – 12 Latvijas, pieciem Ukrainas, diviem Krievijas, diviem Lietuvas, diviem Bulgārijas, diviem Kosovas, diviem Polijas, vienam Vācijas un vienam Kazahstānas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu septiņām personām – trīs Baltkrievijas, diviem Latvijas, vienam Krievijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Sestdien, 3. aprīlī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 57 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 14 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti astoņi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Veicot imigrācijas kontroli, Valkā konstatēti astoņi Ukrainas pilsoņi, kuri robežsargiem uzrādīja viltotus Covid-19 testus. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas nepilsonis

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Latvijas nepilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1985. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 38 personām – 10 Latvijas, astoņiem Lietuvas, sešiem Ukrainas, četriem Polijas, trīs Krievijas, diviem Beļģijas, diviem Somijas, diviem Ungārijas un vienam Rumānijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu piecām personām – diviem Latvijas, diviem Baltkrievijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Svētdien, 4. aprīlī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 33 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti pieci robežpārkāpēji, tajā skaitā ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam. Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 22 personām – četriem Ukrainas, četriem Igaunijas, četriem Lietuvas, trīs Kosovas, diviem Latvijas, diviem Krievijas, diviem Somijas un vienam Lielbritānijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu sešām personām – diviem Latvijas, diviem Kirgizstānas, vienam Baltkrievijas un vienam Horvātijas pilsonim.

Pirmdien, 5. aprīlī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 39 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti astoņi robežpārkāpēji, tajā skaitā konstatēti pieci ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem. Veicot imigrācijas kontroli, Valkā konstatēti pieci Ukrainas pilsoņi, kuri robežsargiem uzrādīja viltotus Covid-19 testus. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 26 personām – astoņiem Francijas, pieciem Latvijas, četriem Beļģijas, trīs Kirgizstānas, diviem Krievijas, diviem Igaunijas un diviem Vācijas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu piecām personām – vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Baltkrievijas, vienam Kazahstānas un vienam Ukrainas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI