DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs E. Rinkēvičs uzsver nepārtraukta starptautiskās sabiedrības atbalsta nozīmi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 30. martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās ES un ANO kopīgi rīkotajā Briseles donoru konferencē “Atbalstot Sīrijas un reģiona nākotni”, kuras mērķis ir mobilizēt starptautisko sabiedrību Sīrijas iedzīvotāju atbalstam.

Savā video uzrunā ārlietu ministrs apliecināja Latvijas solidaritāti ar Sīrijas tautu, uzsverot nepārtrauktas starptautiskās sabiedrības iesaistes un atbalsta nozīmi, lai izbeigtu ieilgušo pilsoņu karu. Ministrs īpaši uzsvēra, ka visām pusēm konstruktīvi jāiesaistās politiskā risinājuma meklējumos saskaņā ar ANO Drošības padomes rezolūciju Nr. 2254, un aicināja arī turpmāk izdarīt spiedienu uz Sīrijas režīmu un tā sabiedrotajiem, tostarp saucot pie atbildības par nopietniem cilvēktiesību pārkāpumiem un ķīmisko ieroču izmantošanu. “Sīrijas tauta ir pelnījusi labāku nākotni, kurā valda miers, drošība un savstarpēja cieņa, un šī mērķa sasniegšana ir mūsu kopīgā atbildība”, tā savā uzrunā izteicās ārlietu ministrs E. Rinkēvičs.

Šī ir jau piektā Sīrijas donoru konference, un šogad tā sakrīt ar konflikta sākuma desmito gadadienu. Pilsoņu karš Sīrijā izcēlās 2011. gada martā, Sīrijas režīmam vēršoties pret miermīlīgiem protestiem. Konflikta rezultātā dzīvību ir zaudējuši jau vairāk nekā 400 tūkstoši cilvēku, bet vairāk nekā 11 miljoni Sīrijas iedzīvotāju, lielākā daļa no tiem sievietes un bērni, ir bijuši spiesti pamest savas dzīvesvietas.

Latvija kopš 2012. gada ir sniegusi atbalstu Sīrijas iedzīvotājiem, veicot iemaksas ES Reģionālajā ieguldījumu fondā reaģēšanai uz krīzi Sīrijā, ANO augstā komisāra bēgļu jautājumos Reģionālā palīdzības fondā, Pasaules Pārtikas programmas fondā, ANO Humānās palīdzības koordinācijas centra Sīrijas ārkārtas palīdzības fondā un ANO Ģenerālās asamblejas izveidotajā izmeklēšanas mehānismā (IIIM). 2021. gada sākumā Latvija sadarbībā ar starptautisko nevalstisko organizāciju "Un Ponte Per” (“Tilts uz”) realizēja projektu Rakas reģionā Sīrijas ziemeļos, sniedzot atbalstu vardarbības mazināšanā pret sievietēm un meitenēm, tostarp bēgļu nometnēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI