DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidenta Egila Levita uzruna “Lielās mūzikas balvas 2020” pasniegšanas ceremonijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

13. martā Valsts prezidents Egils Levits “Lielās mūzikas balvas 2020” pasniegšanas ceremonijā, kas šogad bija skatāma tiešraidē Latvijas Televīzijas 1. kanālā un Latvijas Radio 3, pasniedza balvu gada jaunajam māksliniekam – diriģentam Aivim Greteram.

Labvakar, mīļie mūziķi! Labvakar, skatītāji!

Šī ir Latvijas mūzikas un mūziķu cildināšanas diena.

Es ceru, ka šodien mēs pirmo un pēdējo reizi šo ceremoniju noturam bez skatītājiem zālē. Šie apstākļi mums ļauj apzināties, cik ārkārtīgi svarīga ir cilvēku klātbūtne un kultūra. Kultūra ir tā, kas cilvēku paceļ un dod cilvēkam spēku. Bez kultūras nav nācijas, un bez nācijas nav nacionālas valsts.

Patlaban gan pasaulē, gan Latvijā sabiedrisko diskusiju karstums, atmosfēra ir sasniegusi ļoti augstu līmeni. Es teiktu, tāds zināms spalgs crescendo. Iedomājieties, cik labi būtu, ja niknu komentāru vietā sociālajos tīklos mēs varētu likt mūzikas ierakstus. Tas ne tikai dotu vairāk muzikalitātes pasaulei, bet arī cilvēku saprašanai un cilvēku savstarpējai saziņai, jo mūzika vieno cilvēkus. Mūzika dod spēku, un mūzika ir tā, kas dod mums atmosfēru, lai mēs varētu cits ar citu sazināties. Mūzika nevis dala un atšķir cilvēkus, bet viņus stiprina un vieno.

Šodien mēs apzināmies, ka mūziķi ir tie, kuri dod mums spēku, un mēs varam teikt, ka mūsu valsts ir devusi ļoti daudz kultūrai un mūzikai. Es domāju, ka mūsu mūziķi ir arī tie, kuri mums palīdz šajā īpatnējā laikā.

Es esmu pilnīgi drošs, ka mums drīz atkal pienāks diena, kad mēs šeit klātienē varēsim dzirdēt mūziķu koncertus un mūziķi dzirdēs klausītāju aizturēto elpu.

Šodien man ir īpašs prieks šo balvu pasniegt jaunajam mūziķim. Visu trīs nominantu sniegums ir patiešām izcils. Šī nominācija jau pati par sevi ir sava veida apbalvojums tam, ka jaunie kandidāti ir tik tālu tikuši.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI