DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs tiekas ar Igaunijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Jonatanu Vseviovu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 10. martā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar Igaunijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Jonatanu Vseviovu (Jonatan Vseviov), kurš Rīgā ieradās iepazīšanās vizītē.

Valsts sekretārs A.Pelšs pauda gandarījumu par Latvijas un Igaunijas diplomātisko dienestu labo un ciešo sadarbību daudzu gadu garumā. Šogad abas valstis atzīmē 100 gadus, kopš tās uzsāka diplomātisko sadarbību kā starptautiski de iure atzītas valstis. Valsts sekretārs arī pateicās par iespēju Latvijai un mūsu diplomātam pārstāvniecībā ANO iepazīties ar Igaunijas pieredzi, lai plānotu un sagatavotos Latvijas kampaņai ceļā uz ANO Drošības padomi.

A. Pelšs uzsvēra veiktās izmaiņas Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balvas nolikumā, paplašinot Valodu balvas pretendentu loku. 2021. gada 9. martā tika izsludināts Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balvas konkurss par ieguldījumu latviešu un igauņu valodu popularizēšanā 2020. gadā. Līdz 6. aprīlim aicināti pieteikties valodu skolotāji, pasniedzēji, pētnieki, žurnālisti un valodu apguves projektu organizētāji. Valodu balvai var pieteikt daiļliteratūras vai dažādu jomu zinātniskā darba tulkojumus, pētījumus, valodu apguves projektus (tai skaitā žurnālistikas pārraidi, rakstu vai raidījumu par valodas veicināšanu).

Tikšanās laikā amatpersonas arī pārrunāja drošības un aizsardzības situāciju reģionā, kā arī attiecības ar ASV, Krieviju, Baltkrieviju un Ķīnu. 

J. Vseviovs Igaunijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra amatā stājās 2021. gada februārī. Iepriekš J. Vseviovs pildīja Igaunijas vēstnieka ASV pienākumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI