DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

KNAB veiktās kriminālprocesuālās darbības Ventspils pašvaldībā saistītas ar aizdomām par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 24. februārī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros veica kriminālprocesuālās darbības Ventspils pašvaldībā, t.sk. Ventspils domē. Darbības veiktas saistībā ar aizdomām par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

KNAB no vairākiem avotiem saņēma informāciju par to, ka Ventspils pašvaldības līdzekļi, iespējams, izmantoti neatbilstoši pašvaldības pamatfunkciju veikšanai, proti, privātu vajadzību nodrošināšanai. Tā kā šo informāciju bija iespējams pārbaudīt tikai ar kriminālprocesuālām metodēm, KNAB 2020. gada 31. augustā uzsāka kriminālprocesu par iespējamu noziedzīgu nodarījumu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 318. panta trešajā daļā – dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisīja smagas sekas.

Kriminālprocesa ietvaros KNAB vakar, 24. februārī, Ventspils pašvaldībā, t.sk. Ventspils domē, veica kriminālprocesuālās darbības. KNAB norāda, ka tās nebija kratīšanas. Kriminālprocesā vienai personai ir tiesības uz aizstāvību. Nevienai personai šajā kriminālprocesā nav piemēroti drošības līdzekļi.

KNAB norāda, ka iespējamā noziedzīgā nodarījuma rezultātā pašvaldībai varētu būt nodarīts vismaz 50 000 eiro mantisks kaitējums.

Lai neietekmētu pirmstiesas izmeklēšanu, KNAB plašāku informāciju par kriminālprocesu šobrīd nevar sniegt.

KNAB vērš uzmanību, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā. Vienlaikus KNAB uzsver, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību, un atgādina, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos – sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI