DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīga piedalīsies Baltkrievijas Solidaritātes dienas akcijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atsaucoties baltkrievu demokrātiskās kustības līderes Svetlanas Tihanovskas un iniciatīvas grupas aicinājumam, Rīga līdz ar citām pasaules pilsētām piedalīsies Baltkrievijas Solidaritātes dienas akcijā. Svētdien, 7. februāra vakarā vairākas vietas pilsētā izgaismos Baltkrievijas neatkarības karoga krāsās, tostarp Rīgas Rātsnamu un VEF Kultūras pili. Atbalsta akcijā piedalīsies arī Ārlietu ministrija, Latvijas Nacionālā bibliotēka un Latvijas televīzija.

Lai simbolizētu atbalstu Baltkrievijas tautas brīvības cīņām, Rīgas dome sadarbībā ar dronu tehnoloģiju inovāciju uzņēmumu LMT veido video sveicienu, kurā uz Daugavas - upes, kas savieno Latviju un Baltkrieviju – tiks izgaismots Baltkrievijas neatkarības baltsarkanbaltais karogs.

S. Tihanovska uzrunājusi starptautisko sabiedrību, aicinot Baltkrievijas draugus 7. februārī paust atbalstu baltkrievu tautas cīņai par brīvību, taisnību un demokrātiju. Tihanovska aicina katram izvēlēties veidu, kā piedalīties solidaritātes akcijā: rīkot solidaritātes pasākumus, sūtīt vēstules politieslodzītajiem Baltkrievijā, izgaismot ēku fasādes Baltkrievijas neatkarības karoga krāsās, kā arī rakstīt ziņas un uzņemt video, tos publicējot sociālajos medijos ar norādi #StandWithBelarus vai atzīmējot “Sviatlana Tsikhanouskaya”.

Atbalsta pasākumu Rīgā iniciatīvas grupā darbojas Lolita Čigāne, Mārtiņš Vaivars, Kristaps Drone,  baltkrievu kopienas Rīgā pārstāvji Aliaksandrs Noviks un Volha Prakopieva.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI