DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU piedāvā inovāciju atbalsta instrumentus studentiem, pieejamas stipendijas un finansējums ideju īstenošanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina studentus pieteikties dalībai dažādās Studentu inovāciju grantu programmas aktivitātēs, lai vairotu uzņēmējspējas, attīstītu biznesa idejas un sadarbotos ar uzņēmumiem, risinot to attīstībai būtiskus izaicinājumus. Studentiem ir pieejamas stipendijas un finansiāls atbalsts izpētei un ideju īstenošanai.

Lai attīstītu studentos inovatīvo domāšanu, jaunrades prasmes un uzņēmējspēju, RTU kopš 2019. gada īsteno projektu «Inovāciju granti studentiem» (SIG). Visa līmeņa studentiem tiek piedāvāts iesaistīties dažādās aktivitātēs un pilnveidot uzņēmējspēju, sadarboties ar industriju, attīstīt agrīnas zinātņietilpīgas biznesa idejas, saņemt 200–228 eiro lielu ikmēneša stipendiju un atbalsta grantu.

Līdz 1. februārim atvērta pieteikšanās dalībai inovāciju platformā «Demola Latvia» – ej.uz/Demola21

«Demola Latvia» ir uzņēmumu un studentu augstu novērtēta sadarbības platforma. Studentiem tā dod iespēju strādāt sarpdisciplinārās komandās biznesa vidē, trīs mēnešus laikā pētot un radot risinājumu konceptus uzņēmumu un individuālu komersantu definētām problēmsituācijām. Piedaloties programmā, studenti var pretendēt gan uz stipendiju, gan līdz 2500 eiro lielu atbalstu komandai idejas izpētei un īstenošanai. Programmu īsteno RTU sadarbībā ar Latvijas Universitāti (LU), bet tajā piedalīties un uz stipendiju var pretendēt jebkuras Latvijas augstskolas students.

RTU un LU sadarbībā tiek īstenots arī Universitāšu inkubators, kas izveidots, lai veicinātu zinātniski ietilpīgas uzņēmējdarbības attīstību Latvijā. Līdz 21. februārim atvērta pieteikšanās inkubatora otrajai sezonai – ej.uz/UniversitasuInkubators21

Jaunajā sezonā plānots uzņemt 13–15 komandas. Katrā komandā jābūt vismaz vienam RTU vai LU studentam, vienam pārstāvim jābūt kompetencēm STEM, bet vienam – biznesa, ekonomikas vai vadības jautājumos. Pusgada laikā komandām tiks nodrošinātas mācības, vietēja un starptautiska mēroga mentoru atbalsts, konsultācijas, piemēram, komercdarbības idejas dzīvotspējas pārbaudei, biznesa plāna sagatavošanai u.c., kā arī aprīkotas darba vietas un 5000 eiro finansiāls atbalsts produkta attīstībai. Pirmajā sezonā piedalījās septiņas komandas, kopumā piesaistot 75 tūkst. eiro finansējumu. Tiek plānots, ka šajā sezonā varētu tikt piesaistīts 150 tūkst. eiro liels finansējums.

Uz inovatīvu produktu un pakalpojumu izstrādi vērsts arī «Produktu attīstības projekts». Dalībai programmā var pieteikties līdz 25. februārim – ej.uz/PAP21

Programmā studenti izstrādā un attīsta inovatīvus produktus, nodrošinot tehnoloģiju pārnesi un veicinot produktu komercializāciju. Tajā var piedalīties tikai RTU studenti. Pēc PAP komandas var veiksmīgāk startēt inkubatoros un citās uzņēmējdarbības atbalsta aktivitātēs.

Vairāk informācijas par ERAF līdzfinansēto projektu (Nr. 1.1.1.3/18/A/001 «RTU inovāciju granti studentiem) – www.rtu.lv/inovaciju-granti

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI