DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Komisija virza Augstākās izglītības padomes locekļu kandidātus balsojumam Saeimā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija trešdien, 13.janvārī, vērtēja Augstākās izglītības padomes locekļu amatiem izvirzītās kandidatūras un lēma tās virzīt apstiprināšanai Saeimā.

Augstākās izglītības padomes locekļu amatiem Saeimā izvirzīta Baiba Rivža, Artūrs Zeps, Andris Teikmanis, Jeļena Vediščeva, Anna Saltikova, Ināra Upmale, Kristīne Carjova, Tatjana Volkova, Aigars Laizāns, Inga Vanaga, Katrīna Sproģe un Aldis Baumanis.

Augstākās izglītības padomes sastāvā ir pa vienam deleģētam pārstāvim no Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Universitāšu asociācijas, Mākslas augstskolu asociācijas, Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas, Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Koledžu asociācijas, Rektoru padomes, Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas, Darba devēju konfederācijas, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Studentu apvienības pārstāvis, kā arī pašvaldību un citu juridisko un fizisko personu dibināto augstskolu deleģēts pārstāvis. Izglītības un zinātnes ministrs kā Augstākās izglītības padomes loceklis pārstāv padomi valdības sēdēs, noteic Augstskolu likums. 

Studējošo pārstāvja pilnvaru laiks ir divi gadi, bet pārējo Augstākās izglītības padomes locekļu - četri gadi.

Augstākās izglītības padomes locekļu kandidatūras Saeima var noraidīt, deputātiem vai frakcijām iesniedzot motivētus iebildumus pret kandidātiem, noteic Augstskolu likums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI