DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. janvārī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Nodokļi

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas turpina darbu nelegālo akcizēto preču apkarošanas jomā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītā gada beigās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas pabeidza izmeklēšanu vairākos kriminālprocesos, tostarp par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu, par spirta glabāšanu un realizāciju un par stratēģiskas nozīmes preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Kriminālprocesi tika nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada novembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas Liepājā aizturēja kādu vīrieti, kurš automašīnā pārvadāja 40 tūkstošus cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Automašīnā atradās vairākas cigarešu paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā, piemēram, NZ Gold, Minsk Superslim, FEST, Premier un Winston. Likumsargi veica kratīšanu arī vīrieša dzīvesvietā, kur atrada vēl 1 134 cigaretes, tātad kopā ir atsavinātas 41 134 cigaretes jeb vairāk nekā 2 tūkstoši cigarešu paciņas. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tāpat pagājušajā gadā Nīcas novadā uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēts kāds vīrietis. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas kriminālprocesa ietvaros veica kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, kur konstatēja un izņēma 32 litrus nelegālo alkoholu – spirtu un kā konstatēts, no tiem 26 litri tika realizēti. Adresē tika atrastas arī 800 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Tāpat tika arestēta vairāki simti eiro skaidra nauda, kvadricikls un automašīna, kura tika izmantota noziedzīga nodarījuma veikšanai. Tika izņemtas arī stratēģiskas nozīmes preces, kas tika izmantotas, veicot un organizējot noziedzīgās darbības – saskaņā ar Krimināllikumu, sevišķā veidā veicami operatīvās darbības pasākumi vai to traucēšanai speciāli radītu vai pielāgotu iekārtu, ierīču vai instrumentu un to komponentu vai programmatūras aprites aizlieguma pārkāpšana ir krimināli sodāma rīcība. 

 Saskaņā ar Krimināllikumu par nelegāli izgatavotu vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus, realizāciju, ja tās izdarītas lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda veida likumpārkāpumiem.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu abos kriminālprocesos un nodeva tos tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI