DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Lidosta “Rīga” piedalās starptautiskā lidostu akcijā “Bēthovena mirklis”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Godinot izcilā komponista Ludviga van Bēthovena 250 jubileju, lidosta “Rīga” trešdien, 16.decembrī plkst.14:50 iesaistīsies starptautiskā lidostu akcijā “Bēthovena mirklis”(Beethoven Moment).

“Bēthovena mirklis” ir starptautisks kultūras notikums, kas noritēs komponista dzimšanas dienā, 16.decembrī. Plkst.14:50 pēc katras dalīblidostas vietējā laika trīs minūšu ilgumā lidostu termināļos skanēs Bēthovena 5.simfonijas ievads, bet monitoros tiks demonstrēts īpaši šim notikumam sagatavots videoklips.

“Bēthovena mirkļa” mērķis ir vienot dažādu valstu iedzīvotājus mūzikas iedvesmotā pārdomu brīdī, mudinot gan mūzikas mīļotājus, gan cilvēkus, kuriem ir maza interese par klasisko mūziku, atcerēties izcilo komponistu un pārdomāt mūzikas ietekmi uz mūsu dzīvi. Šobrīd “Bēthovena mirklis” ir ieguvis arī papildu nozīmi: veselības krīze un tās sociālās sekas atgādina, cik savstarpēji mēs visi esam saistīti, un Bēthovena mūzika palīdz svinēt cilvēku vienotības un izturības garu.

Dalību Bēthovena mirklī ir apstiprinājušas vairāk nekā 10 lidostas Eiropā un pasaulē: 5.simfonija 16.decembrī skanēs Atēnās, Bukarestē, Budapeštā, Maskavas Šeremetjevo lidostā, Minskā, Minhenē, Cīrihē, Zagrebā, Sarajevā, Rīgā un citās lidostās.

“Bēthovena mirklis” bezpeļņas iniciatīva, ko atbalsta Bēthovena jubilejas biedrība (Beethoven Jubiläums GmbH), Digitālais orķestris, kas nodrošināja mūzikas ieskaņojumu, un iesaistītās lidostas - ar viņu pašu līdzdalību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI