DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

No 02.12.2020. ir atļauti vairāki skaistumkopšanas pakalpojumi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Veselības inspekcija informē skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējus un saņēmējus, ka saskaņā ar grozījumiem ārkārtējās situācijas rīkojumā* no 02.12.2020. ir atļauta sekojoša skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšana, t.sk. brīvdienās:

  • visi sejas un ķermeņa kopšanas pakalpojumi (piemēram, sejas procedūras, masāža, vaksācija, skropstu pieaudzēšana, uzacu korekcija un krāsošana, hennas ķermeņa apgleznošana utt.)
  • manikīrs, pedikīrs
  • frizieris
  • permanentais grims, mikropigmentācija
  • solārijs

ievērojot šādus drošības nosacījumus:

1. pakalpojumu sniedz tikai pēc iepriekšēja pieraksta;

2. vienam apmeklētājam paredz vismaz 10 m2 no apmeklētājiem pieejamās telpu platības, t.sk. nodrošinot, ka telpās atrodas ne vairāk kā 20 % no maksimāli iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj konkrētās vietas infrastruktūra. Ja telpu platība ir mazāka par 25 m2, tajā atrasties var tikai viens apmeklētājs;

3. pirms pakalpojuma sniegšanas pakalpojuma saņēmējs aizpilda anketu, kurā norāda savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju, lai būtu iespējams ar viņu sazināties epidemioloģiskās izmeklēšanas gadījumā;

Klientus, kas atsakās sniegt šo informāciju, skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem ir tiesības neapkalpot. Dokumentēto informāciju skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem uzglabāt līdz Latvijā izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām.

Aptaujas anketas paraugs ir pieejams Veselības inspekcijas tīmekļvietnē https://www.vi.gov.lv/lv/jaunums/no-2-decembra-atlauta-vairaku-skaistumkopsanas-pakalpojumu-sniegsana

Aizliegts sniegt sekojošus skaistumkopšanas pakalpojumus:

  • pīrsingu, t.sk. ausu caurduršanu
  • tetovēšanu
  • publiskas lietošanas pirtis*
  • SPA un publiskas lietošanas peldbaseinus  labsajūtai un rekreācijai (nevis sportam)
  • sejas un ķermeņa apgleznošanas pakalpojumus bērniem

* Publiskās lietošanas pirtīs, kas paredzētas tikai higiēnas vajadzībām (nevis labsajūtai, SPA un rekreācijai), var darboties tikai dušas, lai nomazgātos.

Veselības inspekcija aicina sekot līdzi aktuālajai informācijai Veselības ministrijas, Ministru kabineta un Veselības inspekcijas tīmekļvietnēs.

* Ministru kabineta 06.11.2020. rīkojuma nr.655 „Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 5.2.p., 5.3.p., 5.41.p.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI