DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas domē notiks seminārs par iekšējo kontroli korupcijas novēršanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 9.decembrī, Starptautiskajā pretkorupcijas dienā, no plkst.10.00 līdz 13.00 Rīgas domes Sēžu zālē un attālināti tiešsaistē notiks Rīgas pašvaldības seminārs “Iekšējā kontrole korupcijas novēršanai pašvaldībā. Atbildības piemērošana”.

Semināru atklās Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, LR Tieslietu ministrs Jānis Bordāns un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume.  Semināru vadīs Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētaja Linda Ozola.

Konferences pirmajā daļā tiks uzklausīti dažādi speciālistu ziņojumi. Piemēram, Price Waterhouse Coopers  novērtējums par Rīgas pašvaldības korupcijas kontroles sistēmas efektivitāti un iedarbīgumu un Ernst&Young pieredze, veicot neatkarīgos izvērtējumus Rīgas kapitālsabiedrībās. KNAB pārstāvji sniegs informāciju par izaicinājumiem atbildības piemērošanā  saistībā ar koruptīviem pārkāpumiem pašvaldībā. Semināra dalībnieki iepazīsies ar korupcijas novēršanu publiskajā sektorā Austrumeiropā un Vidusāzijā un OECD pētījuma rezultātiem, kā arī ar citiem ziņojumiem. ASV vēstniecība Latvijā dalīsies ar šīs valsts pieredzi pretkorupcijas jautājumos. Pēc prezentācijām, referātu un ziņojumu nolasīšanas notiks paneļkdiskusija.

Lai piedalītos zinātniski praktiskajā konferencē un saņemtu tiešsaistes uzaicinājuma saiti, lūdzam līdz š.g. 7. decembrim nosūtīt savu kontaktinformāciju uz e-pastu olga.kipmane@riga.lv. Vairāk informācijas par reģistrēšanos konferencei pa tālruni: +37167105627.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI