DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Nevalstiskās organizācijas aicinātas sniegt viedokli par nacionālā ziņojuma projektu par cilvēktiesību situāciju Latvijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ziņojums aptver laika posmu no 2016. līdz 2020. gadam. Tā sagatavošanai tika izveidota starpinstitucionāla darba grupa, kurā piedalījās atbildīgās nozaru ministrijas un Ģenerālprokuratūra. Ārlietu ministrija ir sagatavojusi ziņojumu, pamatojoties uz iesaistīto institūciju sniegto informāciju.

Ārlietu ministrija aicina nevalstiskās organizācijas līdz 2020. gada 11. decembrim sniegt viedokli vai komentārus par ziņojumā iekļauto informāciju, nosūtot tos elektroniski uz e-pasta adresi: Cilvektiesibunodala@mfa.gov.lv.

Ziņojumu plānots izskatīt ANO Cilvēktiesību padomes Vispārējā periodiskā pārskata darba grupas 38. sesijas laikā, kas notiks no 2021. gada 3. līdz 14. maijam Ženēvā, Šveicē.

Informācijai

ANO Cilvēktiesību padomes Vispārējā periodiskā pārskata ietvaros tiek izvērtēta cilvēktiesību situācija visās ANO dalībvalstīs. Valstu izvērtēšanā tiek ņemti vērā valdību viedokļi, ANO institūciju, speciālo procedūru mandātu turētāju, nevalstisko organizāciju sniegtā informācija, kā arī citu valstu rekomendācijas. Latvijas pirmais nacionālais ziņojums tika izskatīts 2011. gadā, savukārt otrais – 2016. gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI