DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas lāča skulptūra priecēs Bērnu slimnīcas pacientus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas dome un Bērnu klīniskā universitātes slimnīca vienojusies, ka ārstniecības iestādes teritorijā izvietos “Rīgas lāča” skulptūru, lai tā līdz 2021.gada 30.jūnijam  priecē mazos pacientus. Lāča skulptūra ir uzstādīta starp Neatliekamās palīdzības un Uzņemšanas nodaļām, kur ir vislielākā apmeklētāju plūsma.

2018.gadā no 12.jūlija līdz 22.augustam Doma laukumā bija apskatāma “Berlīnes lāču” ("United Buddy Bears - the Art of Tolerance") labdarības izstāde. 149 divmetrīgos lāčus no Berlīnes bija atvedusi Vācijas vēstniecība sadarbībā ar Rīgas domi kā dāvanu Latvijas iedzīvotājiem valsts simtgadē. Katru no lāču figūrām apgleznojis kāds pazīstams attiecīgās valsts mākslinieks. Latvijas lāča figūru apgleznoja Kaspars Zariņš. Šai izstādei tika izveidots īpašs "Rīgas lācis", kurš pēc izstādes palika savā dzimtajā pilsētā. "Rīgas lāča" gleznojumam skici veidoja Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas audzēkne, bet to apgleznoja māksliniece Viktorija Kosenko.

Kopš 2002.gada "United Buddy Bears" pārstāv Apvienoto Nāciju atzītās valstis, to iedzīvotājus un kultūru. Lāči stāv plecu pie pleca, simbolizējot toleranci un saprašanos starp tautām, nākotnes pasauli, kurā valda miers. "United Buddy Bears" īpašā misija ir palīdzēt trūkumā nonākušiem bērniem, tāpēc Rīgā "United Buddy Bears" kopā ar Bērnu slimnīcas fondu vāca ziedojumus mazajiem pacientiem, kuru ārstniecībai ir nepietiekošs valsts finansējums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI