DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Notikusi ES un Dienvidu kaimiņvalstu ministru videokonference

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 26. novembrī notika Eiropas Savienības un tās Dienvidu kaimiņvalstu ministru videokonference, kuru vadīja ES augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos Ž. Borels. Ministru sanāksme tika rīkota par godu Barselonas deklarācijas 25. gadadienai, lai apspriestu jaunos sadarbības virzienus un noteiktu kopīgus stratēģiskos mērķus turpmākajiem gadiem.

Ārlietu ministrs E. Rinkēvičs aicināja turpmākajā sadarbībā integrēt “zaļo pārkārtošanos” un digitalizāciju, lai optimizētu partnerības valstu ekonomiskos un pārvaldes procesus, kā arī paplašinātu privātā sektora attīstības iespējas. Latvija ir gatava sniegt ieguldījumu šajā jomā, jo var lepoties ar vienu no pasaulē ātrākajiem un efektīvākajiem 4G interneta tīkliem un ir viena no pirmajām valstīm pasaulē, kas ir ieviesusi 5G tīklu. Ir būtiski arī stiprināt sadarbību izglītības un pētniecības jomā, lai uzlabotu jauniešu un sieviešu dalību partnervalstu darba tirgū. Savukārt migrācijas jomā, ir svarīgi kopīgi strādāt pie neregulārās migrācijas pamatcēloņu novēršanas un tās pārvaldības instrumentu uzlabošanas.

Barselonas deklarācija tika parakstīta 1995. gadā, izveidojot instrumentu Eiropas un Dienvidu Vidusjūras reģiona valstu ciešākai sadarbībai, lai veicinātu dialogu un starpkultūru sadarbību, stiprinātu demokrātiskās tradīcijas un cilvēktiesības, ilgtspējīgu ekonomisko un sociālo attīstību Eiropas un Vidusjūras telpā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI